eaf969a6cc5f7e36d333d84fb111e4ab

Herrasmies vai vanhanaikainen?

Missä menee sen raja siinä, onko klassinen herrasmies ja ahdasmielisen vanhanaikainen? Siitä voi olla vaikea olla varma. 

Kun katson telkkaria voin joskus “jämähtää” samalle kanavalle kuin ohjelmat joita seuraan ja jatkaa seuraavan ohjelman katsomista. Olen parin viikon aikana sen takia katsonut tanskalaista deittiohjelmaa jossa sinkkunainen on kyllästynyt tanskalaiseen deittikulttuuriin ja matkustaa siksi ympäri maailmaa tutkiakseen miten muissa maissa deittaillaan. Hän on esimerkiksi ollut Libanossa ja Meksikossa.  Näiden muutaman jakson aikana uskon että olen ymmärtänyt hänen “pointtinsa”.

Hän on kyllästynyt siihen, miten miehet käyttäytyvät siellä missä hän asuu, eli länsimaissa. He ovat hänen mielestään varovaisia, ja passiivisia eivätkä he saa häntä tuntemaan naiseksi.

Niin miehen Libanossa ja Meksikossa eivät käyttäydy. Meksikossa on esimerkiksi tavallista että miehet kävelevät kävelyllä lähimpänä autotietä, niin että “hän olisi se joka loukkaantuu jos jotain tapahtuisi”. Siitä tanskalaisnainen pitää, sillä niin hän tuntee olonsa turvalliseksi. Niin tanskalainen mies ei tekisi, hän sanoo.

En usko että me pohjoismaalaiset miehet emme osaa saada naista tuntemaan olonsa naiseksi. Ongelmamme on pikemmin se, että emme tiedä miten eri ihmiset suhtautuvat “perinteiseen kosiskeluun” ja jos käyttäytyy kuin ns. herrasmies. Jotkut pitävät siitä ja toisten mielestä se on vanhanaikaista. Tämän takia ainakin minä käyttäydyn jotenkin siinä välissä joka voi vaikuttaa epävarmalta ja varovaiselta.

Sukupuoliroolit voivat myös olla vaikea juttu ja tämän tämä nainen sai kokea Meksikossa. Treffeillä siellä hän tarjoutui maksamaan laskun koska hän oli pyytänyt miehen treffeille, eikä se hänen länsimaalaisesta näkökulmastaan ollut outoa, mutta hänen meksikolaisen deittinsä mielestä se oli.
– Tuntui kuin minä olin nainen ja hän mies, deitti sanoi myöhemmin.

Joten naiset: miten teidän mielestänne kuuluisi toimia? Ja mitä ei todellakaan saa tehdä?

ff7f35efe41c64c33ac1db1cf9a6db76

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours