c0adebf850df781f61122ae7e6f48dc1

Onko alkoholi kynnyskysymys sinulle?

Pääsiäinen on ohi ja monet meistä ovat viettäneet sitä eri tavoin. Jotkut ovat tulleet takaisin töihin väsyneempi kuin ennen pääsiäistä – väsyneinä kaikesta juhlimisesta. He joilla on terveelliset elämäntavat joille alkoholi ei maistu ovat luultavasti pirteitä ja he ovat levänneet koko loman. Voisiko kaksi henkilöä jotka kuuluvat näihin kahteen eri kategoriaan seurustella? Onko alkoholi kynnyskysymys suhteissa?

Vähän aikaa sitten kaverini tapaili henkilöä joka korosti miten tärkeää alkoholi on hänelle. Hän ei missään nimessä voinut seurustella raittiin henkilön kanssa. Alkoholi oli hänelle kynnyskysymys, kuten hän sananmukaisesti ilmaisi. Kaverini juo alkoholia, joten se ei ollut ongelma hänelle, mutta hänen deittinsä tarkkuus alkoholin tärkeydestä sai kaverini epäileväksi. Ei kai alkoholilla ja sillä, miten siihen suhtautuu, voi olla niin suurta merkitystä? Ei kai se kaada suhdetta jos muuten sopii yhteen todella hyvin? Käytännössä sillä voi kuitenkin olla suuri merkitys, sillä sen takia voi esimerkiksi joutua vaikeisiin tilanteisiin.

Muutama viikko sitten matkustin toisen kaverini kanssa Turkuun katsomaan jalkapalloa. Klo 8 aamulla matkamme junalla alkoi. Ostin oluen ja kaverini siiderin. Joimme myös vähän ennen matsia, junassa kotimatkalla ja kotona menimme baariin lasilliselle puhumaan matsista.

Kun vietän aikaa monen muun kaverini kanssa alkoholilla on myös silloin luonnollinen paikka. En juo niin usein, mutta kun on juhlat, haluan juhlia. Silloin voin nukkua pitkään sunnuntaina tekemättä mitään.

Miten tämä toimisi jos kumppanini olisi raitis? Miten sanoisin hänelle että aion matkustaa Turkuun ja juoda koko päivän tai että välillä haluan juoda itseni juovuksiin? En rehellisesti sanoen tiedä. Minulla on sen sijaan monta kaveria jotka aliarvioivat kumppaneilleen (jotka eivät juo yhtä paljon) miten paljon he juovat alkoholia.

Uskon, että suhteesta tulee parempi jos molemmat suhtautuvat samalla tavalla alkoholiin. Jos tyttöystäväni juo lasin tai kaksi eikä välitä jos sunnuntai “menee hukkaan” jos on juonut lauantaina, luulen että kaikesta suhteessa tulee paljon rennompaa. Olemme samalla tasolla ja se tuntuu minusta hyvältä.

Mitä mieltä te olette? Onko alkoholi kynnyskysymys? Vai onko teillä muita kynnyskysymyksiä joista haluaisitte jutella?

P.s.! Vietin pääsiäisen urheilun merkeissä. Juoksi 21 kilometriä lumessa ja mudassa, treenatakseni tulevaa maratonia varten. Enkä juonut tippaakaan alkoholia.
7bb3b91cfb46c8d2e4832b86d28f471e

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


Post a new comment