computer-girl-hands-laptop-light-nails-favim.com-68239 (1)

Onko ok olla ilman profiilikuvaa?

Tänään ajattelin kirjoittaa aiheesta josta yksi blogilukija vinkkasi: onko ok olla, eri syistä, ilman kuvaa profiilissa? Vai eikö kuulu deittisivustolle jos ei ole kuvaa?

Muistan ensimmäisen kerran kun latasin kuvan deittisivustolle. Se oli pelottavaa. Sillä nyt näytin kaikille että olen sinkku ja silloin ei ollut niin imartelevaa etsiä rakkautta netin kautta. Kymmenen vuotta sitten nettideittailu oli paljon epätavallisempaa kuin nyt ja n. vuonna 2006 monella ei ollut edes Facabookia, eikä Instagramia ollut. Se, että näytti kuvia itsestään internetissä ei siis ollut niin tavallista. Tämän takia ymmärrän heitä jotka eivät oikein uskalla ladata kuvaa itsestään, mutta uskon myös että sen pelon voi voittaa.

On tietenkin myös olemassa henkilöitä jotka eivät lataa kuviaan muista syistä; työ voi esimerkiksi vaatia tiettyä anonymiteettiä. Silloin täytyy tietenkin miettiä tarkkaan jos haluaa ladata kuvan itsestään nettiin. Poliisi on esimerkki sen tyyppisestä työstä.

Mutta minun on vaikea sanoa missä raja menee. Jos olet esimerkiksi opettaja ja “kaikki” tietävät kuka olet – onko se riittävät hyvä syy olla ilman kuvaa? Tai jos olet töissä kaupassa pienessä kaupungissa tai kylässä olet myös tavallaan “julkkis”, mutta toisella tavalla. Niin, tämä ei ehkä ole niin helppo kysymys.

Kun ei tiedä miltä viestien vastaanottaja näyttää voi, minun kokemuksien mukaan, syntyä ongelmia. Ensinnäkin on tylsää ja ehkä vaikeampaa kirjoittaa kun ei tiedä miltä hän näyttää, varsinkin jos itsellään on kuva. Mutta olen tietenkin meilaillut ja saanut hienon yhteyden henkilöihin joiden ulkonäöistä en tiedä mitään. Mutta kun lopulta näkee hänen kuvansa on olemassa riski että pettyy, joka on tylsää molemmille osapuolille.

Uskon että tärkeä sana tässä aiheessa on selkeys; jos haluat olla anonyymi alussa, selitä miksi. Toinen mahdollisuus Happy Pancake:issähän on yksityiset kuvat, joita voi avata valituille käyttäjille. Se on minusta todella hyvä toiminto.

 

dejting online

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are 6 comments

Add yours
 1. Yks vaan

  Mikä siinä on niin vaikeaa laittaa kuvaa. Eihän ravintolassakaan, jos sieltä esim. ettii kumppania voi peittää naamaansa.

  • Anonimo

   Lappu kaulaan, jossa nimi, työpaikka, osoite, harrastukset, mieltymykset yms myös ravintolaan! Sama informaatio kuin netissä ja säästyy googlettamisen vaiva!!

   Kumma kyllä seksiseuran hakijoilla ei useinkaan ole kuvaa profiileissaan….

 2. Tarja

  Kyllä kehottaisin myös sua miettimään, millä odotuksilla menee sokkotreffeille, vai onko oikeasti ihan vaan puhtaasti pintaliituri.
  Kuvat ei ikinä ole mitään passikuvia. 😀

  Toinen juttu on, ettei montaakaan kiinnosta ellei kuvaa ole, vaikka kuvan puuttumiselle olisi hyvä syy.

 3. Mymmeli

  Itse työskentelen palvelu/kulttuurialalla suhteellisen näkyvästi, kuvaa on lehdessä ja telkkarissa, onneksi harvoin. En siis aio laittaa kuviani deittipalveluihin. Haluan tehdä vaikutuksen sisimmälläni ja ajatusmaailmallani, en ulkonäölläni. Ajattelen, että ihmisen sielu kuvastaa kauneutta, ei ulkoinen olemus.

 4. Kypsyyntynyt

  Nyt alatte laittamaan kuvan itsestänne profiiliin! Olen väsynyt kuvattomiin profiileihin. Ulkonäöllä on kumppanin haussa merkitystä myös.


Post a new comment