7b8108dda5a6ed01fb1b0fa3b5d4ee87

Ihastus vai ystävyys ensin?

Elokuvassa One day saamme seurata Emmaa ja Dexteriä jotka ovat olleet parhaita kavereita 20 vuotta ja katsojana haluat että he rakastuvat. Mutta vasta elokuvan lopussa, monen dramaattisen tapahtuman jälkeen, heistä tulee pari. Monen mielestä parhaat parisuhteet alkavat ystävyydestä ja siitä aiheesta on monta romanttista komediaa. Mutta entä miten tämä toimii oikeassa elämässä? Miten tavallista on, että tunteet kehittyvät ystävyydestä ja se johtaa rakkaussuhteeseen? Minun kokemuksien mukaan on tavallista että yksi saa tunteita toista kohtaan, mutta valitettavasti nämä tunteet saavat harvoin vastauksen. Mutta jos molemmat rakastuvat toisiinsa on kai aika alkaa suunnitella häitä? Vai? Tässä muutama hyvä ja huono puoli teemalle “ensin ystävyys”:

 

Unknown

Hyvät puolet:

  • Tunnet hänen hyvät ja huonot puolet. Koska teidän ei ole tarvinnut “pelata” mitään niin että toinen kiinnostuisi, ei ole niin todennäköistä että yllätytte (negatiivisesti) toistenne luonteista. Teillä on siis “kaikki kortit pöydällä” jo heti alusta.
  • Teillä on luultavasti todella hauskaa yhdessä ja teillä on paljon mistä jutella koska olette jo kavereita. Teillä on siis vakaa alusta josta voitte rakentaa suhdettanne kun “ensirakastumisvaihe” on ohi.
  • Voitte hypätä “ei-uskalla-olla-oma-itsensä-koska-pelkää-että-tulee-jätetyksi”-vaiheen ja olla rentoja jo suhteen alussa.

Huonot puolet:

  • Voi olla vaikeaa tuntea seksuaalista vetovoimaa sillä olette tottuneita näkemään toisenne vain kavereina. Se voi olla outoa ja jopa hauskaa alussa.
  • Vaikka rakastattekin toisianne kavereina ja rakastatte toistenne henkilöllisyyksiä, se ei aina riitä suhteeseen. Täytyy olla jonkinlainen jännitys tai “mauste” niin että ette muutu kavereiksi taas. Onko teillä sitä vai haluatteko vain todella paljon että suhteenne toimisi vain koska sovitte yhteen muiden mielestä?
  • Entä jos suhteenne ei toimikaan? Mitä ystävyydellenne tapahtuu silloin? Voi kestää kauan tai olla mahdotonta ennen kuin ystävyytenne on kuten ennen jos jompikumpi loukkaantuu. Onko se sen arvoista?

Ystävyyden vastakohta on tietenkin se, että tapaa henkilön johon rakastuu jo ensimmäisen kerran kun tapaa hänet. Aloitatte ehkä intohimoisen suhteen jossa olette vain omassa kuplassanne ilman että muut saavat teihin yhteyttä. Mutta mitä sen jälkeen tapahtuu? Kun rakkauskupla puhkeaa ja arki tulee vastaan.

Mitä te sanotte? Ystävyys vai rakastuminen ensin?

 

4d319bef264cac8015cb4b95d672ad34

dating


There are no comments

Add yours