tumblr_ld2qnm2jod1qe04a6o1_500_large

Deittailla kun on huono itsetunto

Päästää tuntematon ihminen lähellesi ja näyttää sisimmät tunteesi ei ole helppoa. Se on itseasiassa tosi pelottavaa. Rakkauden kaipuu on todella vahva voima – muutenhan emme altistaisi itseämme siihen henkiseen ja fyysiseen nöyryytykseen jota usein tarvitaan kun alkaa seurustella? Tarkoitan siis huolia, epävarmuutta, univelkaa, hikoilua, korkeaa pulssia ja perhosia vatsassa. Jos haluaa uskaltaa näyttää tunteita, täytyy ottaa riski että voi tulla “paljastetuksi”. Deittailu vaatii rohkeutta ja hyvän itsetunnon jotta selviää kovassa deittimaailmassa. Sinun täytyy tietää mitä teet maailman vaikeimman tunteen kanssa. Yksinäisyyttä ja altistumista. Mutta mitä tehdä jos ei ole hyvää itsetuntoa?

Soitin Helena Johanssonille, psykologi ja HappyPancake:in parisuhdeasiantuntija, ja kysyin mitä pitää tehdä kun huono itsetunto on este rakkauden löytämisälle. 

– Huono itsetunto näyttäytyy usein tuomitsevalla asenteella itseään kohtaan; arvioi itseään huonoksi. On vaikea näyttää tarpeita ja toivomuksia. Deittitilanteessa huono itsetunto voi näyttäytyä ujoutena tai niin että keskittyy vain huonoihin puoliinsa. Se voi valitettavasti johtaa siihen, että ei ollenkaan deittaile, koska pelkää epäonnistumista, sanoo Helena Johansson.

DSC_9008-11-640x480 Onko sinulla vinkkejä miten uskaltaa ottaa ensimmäisen askeleen? 
  – Kysy jostakin josta haluat kuulla. Useimmat meistä haluavat tulla nähdyiksi!  Silloin myös sinä et ole keskipisteenä, mikä voi tuntua hyvältä.
  – Päätä että yhtenä päivänä tai viikkona vastaat “kyllä” kaikelle joka kuulostaa  kiinnostavalta ja järkevältä. Tai päätä että yhtenä päivään otat yhteyden kolmeen  henkilöön. Kirjoita ylös tavoitteesi ja juhli kun olet tavoittanut ne.
 – Mieti mikä on tärkeää sinulle ja mitä toiveita sinulla on juuri nyt. Voit tuntea pelkoa tai hermostua kun ajattelet ottamista yhteyttä toiseen ihmiseen. Muista että negatiiviset ajatukset ovat aikaisempien kokemuksien hedelmä ja nyt haluat saada uusia kokemuksia. Voit valita uusia elämän sääntöja.
 nätdejting självförtroende

 

dating


There are 2 comments

Add yours
 1. Juha

  Hyviä ajatuksia.

  Deittailussa pitää mielestäni olla jo lähtökohtaisesti aika hyvä itsetunto, koska pakkeja tulee ja itsekin niitä joutuu antamaan, halusi tai ei. Pettymyksiä tulee koko ajan, koska sitä pettyy omiin odotuksiin ja mielikuviin toisesta. Homma perustuu siihen, että mielenkiintoisia tyyppejä tulee metsästettyä yli tarpeen vain sen takia, että haluaa varmistaa edes jonkun jutun natsaavan. Tämä on tosiaan kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Mitä enemmän tätä tekee, sitä paremmin tietää omat toiveensa, eikä ole niistä enää kovin valmis paljon tinkimään.

  Kaikki puhuvat mystisestä kemiasta, jota pitäisi tuntea jo muutamien treffien jälkeen, mielellään jo ensimmäisellä kerralla. Fyysinen vetovoima ja henkinen yhteys on varmaan suurimmalla osalla toivelistan kärjessä, jos aletaan miettiä hyvää parisuhdetta. Ikävä kyllä, monta hyvää tyyppiä jää huomiotta tätä fiilistä metsästettäessä, sekä miehiä että naisia.

  Tärkeintä on, ettei kyynisty ja että lähtee aina ennakkoluulottomasti kohtaamaan uutta ihmistä. Odotuksia olisi hyvä olla mahdollisimman vähän. Tämän takia kannattaa nähdä mahdollisimman nopeasti viestittelyn sijaan. Mielikuva lähtee nopeasti lentoon ja alkaa elämään omaa elämäänsä.

  Tämä kannattaa silti ehdottomasti, oli sitten hyvä tai huono itsetunto. Ehkä se jollain kerralla natsaa:)


Post a new comment