singel-naetdejting

“Vihaan kysymystä ‘kuinka kauan olet ollut sinkku?'”

Moikka,
Olen ollut sinkku suurin piirtein 8,5 vuotta. Kaikki alkoi siitä kun vihaisena, epätoivoisena ja surullisena pakkasin kamani ja jätin kaupungin jossa minä ja eksäni asuimme yhdessä. Nyt asun pääkaupunkiseudulla ja olen todella valmis tapaamaan elämäni rakkauden – olen ollut viimeiset kuusi vuotta, vähintään. Olen liittynyt deittlisivustoille ja käyttänyt deittiappeja viimeiset kuusi vuotta ja käynyt vaikka kuinka monella treffeillä, olen jopa saanut tunteita henkilöitä kohtaan ja tapaillut heitä muutaman viikon, mutta joko hän tai minä on lopettanut seurustelun kun se ei olekaan tuntunut oikealta. 

Kavereideni mielestä on todella outoa että olen sinkku koska olen “tosi hyvä tyyppi” ja koska en halua olla sinkku enää. Ongelmani on, että pelkään että voin säikyttää pois henkilöitä josta kiinnostun kun kerron heille kuinka kauan olen ollut sinkku. Vihaan kysymystä “kuinka kauan olet ollut sinkku?”. Mitä minä vastaan siihen?! Jos MINÄ tapaisin henkilön joka on ollut sinkku niin kauan kuin minä olen ollut, ajattelisin että hänessä on jotain vikaa…

YT, 
S

Håkan vastaa:

Hei S,

Kiitos viestistäsi.

Elämä sinkkuna on joillekin optimaali elämä ja toisille raskas taistelu kumppanin etsinnässä. Joka tapauksessa parisuhdekokemuksemme vaikuttavat siihen, miten käyttäydymme läheisissä suhteissa ja kokemuksemme auttavat meitä ymmärtämään paremmin itseämme ja oppimaan itsestämme. Sinkkuelämän voi nähdä aikana jolloin voi tutkia itseään, aikaisempia suhteitaan ja miettiä mikä toimi hyvin ja mikä ei. Miten vaikutin itse siihen, että suhde toimi hyvin ja miten koin että kumppanini vaikutti suhteeseen niin että suhde toimi hyvin.

Ei voi koskaan muuttaa kumppaniaan. Sen sijaan voi muuttaa itseään. Jos tutkii tarkoin itseään, voi löytää monta ominaisuutta ja puolta itsestään joita voi kehittää. Voin esimerkiksi tulla helposti mustasukkaiseksi, antaa tunteideni johtaa kaikkea mitä teen. Tai minun voi päinvastoin olla vaikea puhua tunteistani ja tulla epävarmaksi joka kerta kun kumppanini haluaa puhua tunteista. Mitä läheisyys tarkoittaa minulle, miten lähestyn rakkaatani tai miten en lähesty rakkaatani? Läheisissä suhteissa voimme usein lähestyä toisiamme eri tavoin, pelko välissämme. Toinen tulee lähemmäs ja toinen menee kauemmas. Toinen tuntee siis olevansa torjuttu ja toinen hyökätty. Tämä on usein suhteiden suuri taistelu. Unohdamme usein itse syyn riidoille.

Suhteessa eläminen on kuin tanssi, olen kirjoittanut siitä myös aikaisemmin. Unelmamaailmassa leijumme edestakaisin tanssilattialla kevyin askelin ja osaamme ulkoa kaikki askeleet. Tai sitten astumme toisen varpaille ja, vaikka kuinka yritämme, emme osaa askelia ja jätämme tanssilattian kipein jaloin.

Kirjoitat että olet ollut sinkku 8,5 vuotta ja että jätit kumppanisi epätoivoisena, surullisena ja vihaisena. Ymmärrän hyvin että ero oli raskas. Oletko mielestäsi tehnyt työtä sen eteen että olet jättänyt surun taaksesi ja päässyt toiselle puolelle, jossa olet työstännyt kokemuksiasi? “Vanhoja” suruja joita et ole työstänyt voivat vaikuttaa sinua ja tehdä sinut haavoittuvaiseksi kun toivot että seuraavaa suhteesi on “se oikea”.

Voitko nähdä kaavoja henkilöissä joita olet tapaillut – muistuttavatko he toisiaan? Ajaudutko siis tietyntyyppisten henkilöiden luo, joiden luona haavoittuvuutesi tulee esiin?

Kirjoitat että pelkäät että säikytät pois henkilöitä kun kerrot että olet ollut sinkku niin kauan ja että vihaat kysymystä “kuinka kauan olet ollut sinkku?”. Luot oman todellisuutesi ja sinun maailmassasi uskot että henkilö ei kiinnostu sinusta jos kerrot miten kauan olet ollut sinkku, mutta se ei tarkoita että kaikki ihmiset ovat sitä mieltä. Monet ovata varmaan samaa mieltä kuin sinä, mutta monet muut ovat toista mieltä, esimerkiksi että sinkkuna oleminen on hyvä juttu. Ehdotan että kysyt itseltäsi miksi olet sitä mieltä.

Jos/kun hän jota tapailet kysyy kuinka kauan olet ollut sinkku, muista että hän voi kysyä muista syistä kuin itse uskot. Joku on ehkä oikeasti kiinnostunut tietämään tai toisen mielestä se on hyvä ensimmäinen kysymys. Voit vastata monella tavalla: “miksi haluat tietää?”, “mitä sinä vastaisit siihen kysymykseen?”, “viime vuodet olen elänyt läheisessä suhteessa itseni kanssa”.

Onnea,
Håkan

dating


There are no comments

Add yours