häät

Monet häät tulossa? Onko katkera olo?

Häät ovat näin kesäisin suosittuja. Kun ystävämme menevät naimisiin, olemme tietenkin iloisia heidän puolestaan, mutta jos olet sinkku voit ehkä olla myös vähän katkera tai surullinen. 

Kuuntelin vähän aikaa sitten radio-ohjelmaa, jossa sinkkunainen kertoi ongelmastaan. Hän oli nimittäin todella kateellinen henkilöille jotka seurustelivat ja tämä vaikutti paljon hänen elämäänsä. Tämä radiokuuntelija ei esimerkiksi pystynyt katsomaan romanttisia elokuvia tai tv-sarjoja jossa pariskunnat olivat romanttisia. Hänestä oli vaikeaa nähdä miten toiset elivät elämää jota hän itse halusi elää, jopa näyttelijät tv-ruudussa. Hän tunsi olevansa poisvalittu, sama tunne jonka hän oli tuntenut lapsena kun hänen isänsä suosi hänen veljeään.

Minulla ei ole sisaruksia, voin katsoa mitä tv-ohjelmia haluan ilman että voin huonosti, enkä ole niin usein kateellinen muille. Voin sen sijaan tuntea oloni poisvalituksi tai hylätyksi häissä. Olen monta kertaa istunut kirkossa ja ajatellut ihan muita asioita kuin itse häitä. Häät saavat minut tuntemaan oloni yksinäiseksi ja ajattelemaan omaa tilannettani ja jos itse tapaan sen oikean koskaan ja tulla onnelliseksi.

Hyvä puoli vanhenemisessa on, että tulee toivottavasti viisaammaksi. Suhtaudun nykyään häihin erilailla kuin ennen ja voin iloita hääparia enemmän. Ennen en oikein ymmärtänyt miten paljon vaaditaan siihen, että kaksi henkilöä voivat elää yhdessä loppuelämänsä. Oletin että kaikki jotka menivät naimisiin olisivat onnellisia yhdessä aina, mutta että minä ei luultavasti koskaan löytäisi samanlaista rakkautta. Tänään olen, valitettavasti, nähnyt miten moni kaverini ovat eronneet. Näissä tilanteissa ymmärrän että elämä voi olla vuoristorataa kaikille. Ymmärrän myös että harva asia kestää ikuisesti. Siksi pitäisi iloita kun voi eikä olla katkera, varsinkaan häissä!

Miten te reagoitte kun näette parin jotka ovat rakastuneita? Tuletteko iloisiksi vai katkeriksi?

´ 

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours