isoveli

Isoveli ja isosisko viihtyvät parhaiten yhdessä?

Kun alan tapailla uutta henkilöä, kysyn usein jos hänellä on sisaruksia. Uskon nimittäin että se kertoo paljon henkilöistä ja siitä, miten he toimivat. Onko hänellä esimerkiksi on isoveli tai onko hän vanhin kolmesta siskosta? Hänellä ei ehkä ole ollenkaan sisaruksia. Minusta on kiinnostavaa tietää minkälainen suhde deitilläni on sisaruksiensa kanssa ja jos he ovat läheisiä minusta on vain positiivista jos he ovat läheisiä.

Mutta onko sillä väliä, onko nuorin tai vanhin sisaruksista? Ja miten se vaikuttaa deittailuun? Omat persoonallisuudet ja ominaisuudet ovat tietenkin tärkeimpiä ja ratkaisevimpia, mutta sisarussuhteet voivat myös vaikuttaa. Tästä professori ja kirjailija William Cane on kirjoittanut kirjassaan ”The birth order book of love”.

Vanhimmat sisarukset, keskimmäiset ja nuorimmat saavat eri ominaisuuksia kun he varttuvat. Vanhin on usein itsevarmin, keskimmäinen sosiaalinen, nuorin laiska ja he joilla ei ole sisaruksia kutsutaan usein pilalle hemmoteltuiksi. Mitä tapahtuu kun nämä eri tyypit seurustelevat? Näin William Cane kirjoittaa:

Vanhin ja nuorin

Jos katsotaan vain persoonallisuuksia, isoveli tai isosisko ja pikkuveli tai pikkusisko sopivat parhaiten yhteen. Vanhin sisarus haluaa yleensä pitää huolta toisista ja nuorin haluaa usein että hänestä otetaan huolta.

Vanhin ja keskimmäinen

Myös tässä suhteessa vanhin sisarus “kontroloi” ja keskimmäinen tekee kompromisseja. Keskimmäinen sisarus voi toisaalta ajan mittaan kyllästyä tunteeseen että hän antaa kaikkensa suhteeseen muttei saa yhtä paljon takaisin.

Vanhin ja vanhin

Kahden, joilla on vain nuorempia sisaruksia, välillä voi syntyä paljon konfikteja koska molemmat haluavat hallita tilannetta. Heidän täytyy oppia tekemään kompromisseja ja ymmärtämään toisen erilaisuudet.

Keskimmäinen ja nuorin

Keskimmäiset sisaruksista mukautuvat usein ja alkavat muistuttaa heitä joiden kanssaan he viettävät aikaa. Siksi he voivat alkaa käyttäytyä kuin heidän kumppaninsa jos hän on nuorin sisaruksista. Nämä pariskunnat sopivat kuitenkin hyvin yhteen sillä keskimmäinen tekee kompromisseja ja nuorin on hyvä kommunikoimaan.

Keksimmäinen ja keskimmäinen

Kaksi henkilöä joilla on sekä iso- että pikkusisaruksia osaavat kompromisoida, mutta he voivat keskenään saada kommunikaatio-ongelmia kun kummatkin voivat pelätä konflikteja. Keksimmäiset sisarukset saavat siksi auttaa toisiaan ilmaisemaan tunteitaan ja mielipiteitään.

Nuorin ja nuorin

Kaksi nuorinta voivat tulla hyvin toimeen, sillä molemmat ovat sosiaalisia ja ulospäinsuuntautuneita. Heidän pitää kuitenkin löytää hyvä ratkaisu eri tehtävien jakamisessa, sillä kumpikaan ei halua “ottaa komentoa”.

Ei sisaruksia – sopii kaikkien kanssa

He joilla ei ole sisaruksia sopivat kenen kanssa tahansa. Heillä ei kuitenkaan saa olla liikaa nuorimman tai vanhimman sisaruksen ominaisuuksia.

Mitä mieltä te olette? Oletteko samaa mieltä kuin William Cane?

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

Kiinnostunut muista deittikirjoista? Lue lisää!

dating


There are no comments

Add yours