Etsi

Etsi omassa liigassasi

Etsitkö kumppania joka “pelaa toisessa liigassa” kuin sinä? Älä etsi. Tutkimuksen mukaan olet onnellisempi suhteessa jossa olet yhtä hyvännäköinen kuin kumppanisi.

Ennen kuin kirjoitan tästä tutkimuksesta, ajattelin kirjoittaa pari riviä näistä “liigoista”. Mistä tietää mihin liigaan kuuluu? Tähän kysymykseen ei ole yhtä yksinkertaista vastausta, vaan kaikki riippuu siitä, miten suhtautuu omaan ulkonäköönsä. Minulla on esimerkiksi ystävä joka mielestäni on vitonen 10-asteisessa asteikossa. Hänellä on todella hyvä itseluottamus ja siksi moni “paremman näköinen kuin hän” kiinnostuu hänestä.  Toinen ystäväni on kahdeksan, mutta hän ei usko ollenkaan itseensä ja siksi hänellä on vaikeuksia löytää kumppaneita. Mihin liigaan hän siis kuuluu? Niin, voi olla vaikeaa tietää miten määritellä eri liigat .

On tietenkin myös olemassa henkilöitä jotka ovat monen mielestä todella hyvännäköisiä. Mutta tarkoittaako se että kaikki jahtaavat näitä “kymppejä“? Ei, Psychology Today:n mukaan meillä on vaisto joka sanoo että voimme parhaiten suhteessa jossa seurustelemme henkilön kanssa joka on yhtä hyvännäköinen kuin me itse. Siksi hakeudumme henkilöiden seuraan jotka ovat “samassa liigassa” kuin me itse.

Toissa tutkimuksessa naiset saivat arvioida miten hyvännäköisiä he ja heidän kumppaninsa ovat. He saivat myös arvioida miten hyvin heidän suhteensa toimivat, miten paljon he flirttailivat muiden kanssa ja miten he suhtautuivat eroon.

Suurimman osan mielestä he ja heidän kumppaninsa olivat yhtä hyvännäköisiä, mutta he jotka olivat omasta mielestään paremman näköisiä kun heidän kumppaninsa, panostivat vähemmän suhteeseensa. He flirttailivat myös enemmän ja ajattelivat useammin eroa.

Jos siis haluatte onnellisen suhteen, etsikää omassa liigassanne. Jos siis tiedätte missä liigassa pelaatte…

 

Miten tietää missä liigassa pelaa? Lue lisää tästä aiheesta TÄÄLTÄ.

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. Oliiviöljy

    Deittipalvelu voisi tukea liiga-ajattelua ja pisteyttää profiilit automaattisesti sen mukaan kuinka mielenkiintoisia ne ovat vastakkaisen sukupuolen mielestä. (Olettaen yksinkertaisuuden vuoksi että ihmiset ovat heteroita, sama ajatus pätee laajemmaltikin.)

    Tärkeää olisi että näkisi sekä kumppanikandidaattien että oman liigansa.


Post a new comment