att-bli-dumpad

Miten saada pudotessa pehmeän laskun

Nyrkkeilijä joka lyö kovimmin ei voita matsia, vaan se joka pystyy ottamaan eniten iskuja. Näin sanotaan usein nyrkkeilymaailmassa. Voiko niin sanoa myös deittailuelämässä? Voi, ehkä. Iskujen kestäminen on hyvä ominaisuus.

Se, miten käyttäydymme pari tuntia, tai päivää, treffien jälkeen voi erota paljon. Minulla on ystäviä jotka voivat heti tehdä jotain muuta treffien jälkeen ja heillä on rento asenne siihen mitä treffien jälkeen tapahtuu hänen kanssaan jonka kanssa on ollut treffeillä. Toiset taas analysoivat kaikki pienimmätkin yksityiskohdat. “Mitä hän tarkoitti kun hän sanoi niin?” “Miten hän reagoi kun minä kerroin siitä ja siitä?” “Sanoinko jotain väärää?” Minä itse kuulun myöhäisempään ryhmään, tai olen ainakin analyyttinen. Treffien jälkeen jotka ovat minun mielestäni olleet onnistuneet, olen usein epävarma. Sen sijaan että olisin iloinen siitä että olin mukavilla treffeillä, olen tullut epävarmaksi siitä mitä nyt tapahtuu. “Onko hän kirjautunut HP:iin treffiemme jälkeen?” “Tapaileeko hän muita kuin minua siinä tapauksessa?” Olen vartioinut puhelintani kuin pieni lapsi ja odottanut reaktiota. Usein en ole jaksanut odottaa, vaan olen soittanut hänelle ensin. Sen jälkeen on ollut hirveän odotuksen aika  – haluaako hän tavata minut taas? Jos hän haluaa, olen ikionnellinen, jos ei, olen masentunut.

Joskun kun nettideittailin, ymmärsin että minun on käyttäydyttävä toisin. Ymmärsin sen varmaan kun olin käynyt liian monilla epäonnistuneilla treffeillä ja ollut niiden jälkeen huojentunut. Tuntui ihanalta ettei minulla ollut mitään hävittävää; ei mitään “peliä” jota minun täytyi pelata ja minun ei enää tarvinnut tavata häntä jonka kanssa olin ollut treffeillä.

Tai sitten ymmärsin sen kun huomasin etten ollut läsnäoleva sukujuhlissa, muissa juhlissa, häissä jms. ja pysytyin vain ajattelemaan treffejä joilla olin ollut sillä viikolla. Jos treffit olivat menneet hyvin, pystyin pitämään hauskaa juhlissa, mutta jos ne eivät olleet mennyt hyvin, voin huonosti. Ja kaikki tämä vain henkilön takia jonka kanssa olin ollut kahvilla ehkä tunnin! Ymmärsin että minun täytyy oppia putoamaan pehmeästi.

Olen matkan varrella oppinut kaksi asiaa, nimittäin seuraavat:

Uskalla olla avoin ja haavoittuvainen

Kovien Facebook-statuksien ja Instagram-kuvien takana on olemassa todellisuus. Meillä kaikilla on omat huolemme ja jos emme puhu niistä, luulemme että olemme ainoat koko maailmassa jolla on samanlaisia huolia. Jos uskallat olla avoin, kaverisi uskaltavat luultavasti myös olla avoimia sinua kohtaan. Tunnen sekä miehiä että naisia jotka toimivat kuten minä treffeillä. Voimme yhdessä tukea toisiamme ja nauraa itsellemme.

Pidä huolta ystävyyssuhteistasi

Sinkkuna sinulla on enemmän “vapaa-aikaa” jolloin voit olla kavereidesi kanssa. Kaverisuhteet eivät voi korvata sitä yhtenäisyyttä ja yhteenkuuluvuutta jota saa parisuhteista, mutta läheiset ystävät voivat mielestäni ehdottomasti auttaa kun on yksinäinen olo. Syventyneet kaverisuhteet ovat auttaneet minua olemaan vähemmän pelokas yksinäisyydelle ja siksi kestän myös paremmin ei:n.

dating


There are no comments

Add yours