Kuka maksaa ensimmäisillä treffeillä?

Voi tuntua muinaisaikaiselta edes keskustellä siitä kuka maksaa ensimmäisillä treffeillä, mutta tämä on aihe joka sekä kiinnostaa että ärsyttää monta.

Mielestäni on kaksi leiriä (kun puhutaan treffeistä naisen ja miehen välillä): he joiden mielestä lasku jaetaan ja he joiden mielestä mies maksaa. Harvan mielestä naisen kuuluu maksaa. Miksi? Vanhat sukupuoliroolit vaikuttavat ja monen mielestä miehen on siksi oltava “suojelija” ja “miehisyyteen” kuuluu että mies maksaa. Mutta ihan oikeasti: kuka haluaa, tai kenellä on varaa, maksaa KOKONAISEN illallisen ja ehkä pullon viiniä, jollekin jota tuskin tuntee ja ei edes tiedä jos tulee tapaamaan häntä koskaan enää?

Happy Pancake:in vuonna 2014 tekemässä käyttäjätutkimuksessa 34 % vastaajista vastasivat että he maksavat oman osuutensa treffeillä, 40 % miehistä ja 30 % naisista vastasivat että miehen kuuluu maksaa. Vain 0,6 % miehistä ja 0 % naisista olivat sitä mieltä että naisen kuuluu maksaa.

Raha on aina vaikea aihe, varsinkin jos olet juuri alkanut seurustella uuden henkilöm kanssa. Et halua “tehdä väärin” etkä halua vaikuttaa pihiltä.

Olen 100 % tasa-arvoisuuden puolesta, mutta minun on tunnustettava että mielestäni on seksikästä kun hän jonka kanssa seurustelen sanoo “minä voin maksaa”. Tai kun hän ottaa aloitteen tilata molemmille drinkit. Pidän ehkä heidän itsevarmuudesta ja tämänhän on koskettava kaikkia sukupuolia?

Paras vinkkini kun olette baarissa on sanoa “minä maksan ensimmäiset” ja sitten tilata (tämä koskee tietenkin sekä naisia että miehiä). Näin sanot rennolla tavalla että on toisen vuoro maksaa seuraavat. Kun on treffeillä ravintolassa, minun mielestäni helpoin tapa on jakaa lasku 50/50 (mutta ei todellakaan alkaa jankuttaa että tilasi paljon halvemmat ruoat ja ottaa esiin laskin… todella epäseksikästä!).

Mitä mieltä te olette? Miten te teette?

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. tuntematon

    Olen kyllä maksanut muutamakin kerran neidon aterian kokonaisuudessaan ja tarjonnut illan. Suurin osa naisista, jotka olen tavannut, eivät missään nimessä halua, että heidän ruokaansa maksetaan. Mutta kertaakaan en ole katunut maksamista. Olen aina jäänyt mielestäni plussan puolelle asiassa.


Post a new comment