tumblr_n8k7yxeen21tb3o1qo1_5001

“Haluan kertoa hänelle mitä tunnen, mutten uskalla”

Hei!

Olen tuntenut yhden miehen monta vuotta ja olemme tavanneet aika harvoin koska asumme eri kaupungeissa. Olen ollut sinkku muutama vuosi enkä ole nähnyt häntä muuna kuin kaverina sillä hänellä on ollut tyttöystävä. Olen ollut aika hyvä kaveri tämän tyttöystävän kanssa silloin kun he seurustelivat ja edelleen, vaikka he erosivat n. vuosi sitten. Viimeiset 4-5 kk olen tekstaillut ja soitellut miehen, josta kerroin, kanssa vähintään pari kertaa viikossa, joskus useammin. Monta kertaa kuussa käymme kahvilla. Meillä on sama huumorintaju ja nauramme paljon yhdessä. Mitä useammin tapaamme, sen suuremmiksi tunteeni kasvavat, voin jopa sanoa että olen ihastunut häneen. Olemme puhelimessa ja kun tekstailemme todella avoimia (mutta emme puhu tunteista), joskus tuntuu kuin en olisi vain mikä tahansa kaveri hänelle. Haluaisin että “jotain” tapahtuisi kun tapaamme, mutta pelkään myös ettei hänellä ole samanlaisia tunteita minua kohtaa ja että hän siksi “pakenisi” ja että menettäisin kaverin. Voisitteko te auttaa minua?

Helena vastaa:

Hei ja kiitos viestistäsi!

Hauska kuulla että olet löytänyt jonkun jonka kanssa sinulla on hauskaa ja johon olet ihastunut! Kuvailet tunteitasi kauniisti ja että haluaisit kertoa tunteistasi tälle miehelle, muttet oikein uskalla. Siltä tuntuu olla rakastunut. Kuulostaa siltä kuin sinulla on paljon tunteita sisälläsi jotka haluaisit päästää ulos. Sellaisessa tilanteessa moni pelkää ettei tunteet saa vastausta, ja tämän takia pidämme usein tunteemme sisällämme kunnes saamme signaaleja että toisella myös on tunteita.

Vaikuttaa siltä että koet kun puhutte että olet erityinen hänelle, etkä vain tavallinen kaveri. Luota siihen tunteeseen! Kirjoitat ettette puhu tunteista, tarkoittaako se että te ette koskaan puhu siitä mitä te tunnette toisianne kohtaan?

Täytyy olla rohkea jos haluaa sanoa suoraan mitä tuntee. On aina olemassa riski ettei toinen tunne samoin ja se on hinta jonka täytyy maksaa. Uskon että sinun on mietittävä mitä saisit siitä jos kertoisit tunteistasi ja mitä riskeeraisit. Kirjoitat että riskeeraat että hän pakenee ja että menetät hänet kaverina. Miltä se tuntuisi? Sinun on myös mietittävä mitä tapahtuisi jos kertoisit tunteistasi ja hän kertoisi että hän tuntee samoin. Mitä se tarkoittaisi sinulle?

Neuvoni on, että käyttäydyt niin kuin tunteesi kertovat että sinun on käyttäydyttävä.

 

Onnea matkaan!

——————————————————————————————————————————————————

Hei, 

Haluaisin kysyä mitä pitäisi tehdä kun on saanut tunteita henkilöä kohtaan ja kertoo hänelle niistä, mutta hän ei tunne samoin. Pitäisikö silloin jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut ja hengata hänen kanssaan ja toivoa että hän ehkä saa tunteita, vai olla tapaamatta häntä niin ettei loukkaannu?

Johanna

Helena vastaa:

Hei Johanna ja kiitos viestistäsi!

Saan kysymyksesi aika usein ja uskon että monet miettivät samaa. Se on myös kysymys johon on vaikea antaa suoraa vastausta, koska ei koskaan voi tietää toisen tunteista ja jos ne muuttuvat vai ei. Yritän parhaani mukaan nyt neuvoa miten sinun kannattaa ajatella.

Olet siis kertonut henkilölle tunteistasi. Ensinnäkin haluan sanoa että se on todella rohkeasti tehty ja mielestäni on hyvä että kerrot tunteistasi, etkä pidä niitä sisälläsi. Kirjoitat ettei hän tunne samoin. Tarkoittaako se ettei hän halua seurustella kanssasi, mutta haluaa olla ystäväsi? Kysymyksestäsi on vaikea lukea sitä.

Tiedät miten hän reagoi kun kerroit tunteistasi. Yritä sen tiedon auttaa sinua päättämään jos halua nähdä häntä jatkossa. Jos hän sanoi ettei hän tunne sinua kohtaan samoin kun sinä häntä kohtaan, niin nyt tiedät sen ja saat käyttäytyä ja ajatella sen tiedon mukaan. Jos hän ei ollut tarkka kun hän vastasi sinulle, saat kysyä uudestaan hänen tunteistaan ennen kun tiedät mitä sinun on tehtävä. Joskus haluamme jotain niin paljon että emme kuule mitä muut oikeastaan sanovat ja tulkitsemme vastauksen sen mukaan mitä toivomme vastaukseksi. Voisiko sinun tapaksessa olla niin?

 

Onnea valinnoissasi!

dating


There are no comments

Add yours