blog-july2013-vol1-issue1-field-two-feet

Opi tuntemaan “triggers:isi”

Triggersit (“liipaisimet”) ovat automaattisia reaktioita, kuten kun pidämme jostakin ilman että osaamme selittää miksi. Kun etsimme kumppania voimme yhtäkkiä kiinnostua todella paljon henkilöstä ilman että oikein tiedämme miksi.

Minulle kestää noin 40 minuuttia Kööpenhaminaan kotoa. Kerran meinasin matkustaa sillan yli, ottaa mukaan peruukki ja laittaa se Pieni merenneito-patsaan päähän. Sen jälkeen soittaisin parhaalle kaverilleni, voimme kutusa häntä vaikka Jussiksi, sanoakseni että olen löytänyt hänen elämänsä rakkauden. Sitten hän istuisi siinä patsaan vieressä ja sanoisi että hän on maailman mahtavin nainen.

Ymmärrätte varmaan että liioittelen, mutta viime vuosina Jussi on seurustellut naisten kanssa joilla kaikilla on ollut lyhyet hiukset. Olen välillä kyseenalaistanut miksi, mutta Jussilla on ollut selityksensä. Näillä naisilla on ollut hyvä musiikkimaku, hyvät poliittiset mielipiteet, olleet kasvissyöjiä ja kaikkea muuta. Olen ajatellut “ok, ne ovat kai olleet hyviä syitä”.

Mutta pari viikkoa sitten Jussi oli treffeillä uuden naisen kanssa, näitä treffejä hän kuvaili elämänsä tylsimmiksi treffeiksi. Nainen ei ollut kysynyt melkein mitän Jussilta ja vain istunut ja tuijottanut ikkunasta ulos. Ennen kuin ehdin sanoa miten tylsä juttu se oli, Jussi ehti sanoa että tällä naisella kuitenkin oli jotain. Jussi soitti myöhemmin hänelle ja sopi uudet treffit, mutta nainen ei halunnut.

Silloin ymmärsin että kaikki johtui lyhyistä hiuksista. Sanoin Jussille että lyhythiuksiset naiset vetivät hänet puoleensa. Ensin hän ei uskonut, mutta kun juttelimme taas pari päivää myöhemmin, hän oli miettinyt asiaa ja huomannut että hänen elämänsä kahdella suurella rakkaudella oli ollut lyhyet hiukset ja että ehkä olin oikeassa. No shit Sherlock, ajattelin minä.

En halua olla mitenkään ilkeä kaveriani kohtaan, mutta on vain niin paljon helpompi analysoida toisten käyttäytymistä kuin omaa. Minulla on tietenkin omat triggersini, jotka liittyvät kokemuksiini elämässä. Yksi niistä on esimerkiksi “mahdottomuus”, sillä tarkoitan että mitä vaikeampi minun on ollut saada joku kiinnostumaan minusta, sitä vahvemmaksi ovat tunteeni häntä kohtaan kasvaneet. Mitä enemmän olen saanut kamppailla, sen enemmän tunteita olen saanut.

Tämä käyttäytyminen on, monesta syystä, tuhoisaa kun kyse on rakkaudesta. Ensinnäkin voit saada tunteita henkilöä kohtaan joka ei ole kiinnostunut sinusta ja toiseksi et ehkä kiinnostu toisista jotka näyttävät kiinnostusta sinua kohtaan, koska se ei tunnut kiinnostavalta. On myös olemassa riski että valitset vääränlaisen kumppanin, koska “mahdottomuus” on niin tärkeää sinulle. On luultavasti olemassa syy miksi se tuntuu mahdottomalta.

Myös itsetunto voi kärsiä. Jos sama kuvio toistuu monta kertaa, samalla tuloksella, tunnet olosi tyhmäksi. Olen monta kertaa epäillyt itseäni.

Tänään tunnen triggerssini aika hyvin. Tiedän miten reagoin eri tilanteissa enkä anna tunteideni päättää liian paljon. En laita kättä kuumalle pannulle kokeillakseni jos se vielä on kuuma, vaan odotan kunnes tiedän että se on jäähtynyt. Uskon myös että olen oppinut tunnistamaan positiiviset triggerssit negatiivisistä. Mutta mistä minä tiedän, olenhan vielä sinkku – mutta paljon harmoonisempi kuin ennen.

dating


There are no comments

Add yours