o-sad-woman-facebook-1050×525

“Miten valmistautua elämään yksin?”

Hei!

Haluaisin saada neuvoja miten valmistaudun elämään yksin ilman kumppania. 

Olen ollut sinkku kohta 5 vuotta, pitkän suhteen jälkeen joka kesti 12 vuotta. Olet deittaillut ja ollut eri deittisivustoilla näiden viiden vuoden aikana. Olen ennen ollut aika nirso, mutta olen nyt avoimempi ja mennyt treffeille miehien kanssa joiden kanssa en tavallisesti menisi. Treffeillä on ollut mukavaa, joidenkin kanssa olen mennyt treffeille uudestaan ekojen treffien jälkeen, mutta yleensä olen todennut etteivät he sovi minulle ja etten halua alkaa seurustella heidän kanssaan. 

Viimeisen kanssa jonka kanssa olen ollut treffeille päätin että odotan ja annan hänelle aikaa (4 kk), sillä meillä oli mukavaa yhdessä ja sovimme yhteen, mutta hänen mielestä emme sopineet niin hyvin yhteen ja hän halusi vain nähdä satunnaisesti, joten emme enää tapaile. 

En löydä sopivaa kumppania pannukakusta tai muista sivuista tai kaveripiiristäni. En halua etsiä enää, petyn kuitenkin vain ja tulen surulliseksi. 

Tarvitsen nyt neuvoja miten voin hyväksyä että olen sinkku ja että olen epäonnistunut ja että lopetan etsimisen, lopetan kaipaamisen ja tulen tyytyväiseksi elämääni. 

Ystävällisin Terveisin 
RK

Helena vastaa:

Hei RK ja kiitos viestistäsi!

Yksinäisyys voi olla hienoa kun itse haluaa olla yksin, mutta ikävää jos  sitä ei halua. Kun luen tarinaasi, tuntuu kuin tietäisit mitä haluat ja mitä et halua suhteelta. Se on todella hyvä alku. Et halua tavata miestä joka vain haluaa deittailla hänen aikataulunsa ja mielensä mukaan, vaan etsit vakavaa suhdetta. Se on sinulle tärkeää ja sinun on otettava se myös vakavasti. Pitkän suhteen jälkeen olet luultavasti oppinut paljon itsestäsi ja siitä mitä haluat ja mitä et halua.

Kun luen viestiäsi saan kuvan sinusta että et halua elää yksin ilman kumppania, tai että sinun on valmistauduttuva ja oppia elämään yksin. Ymmärrän sen niin, että haluat valmistautua yksinäisyyteen jos kävisi niin ettet löydä kumppania, muttet halua sitä. Me ihmisest olemme monimutkaisia ja voimme yrittää lopettaa kaivata, mennä eteenpäin ja lopettaa etsiminen, mutta kaipuuden tunne tulee usein takaisin. Mitä teet kun se tulee takaisin? En halua antaa sinulle neuvoja siihen, miten myönnät itsellesi että olet epäonnistunut, koska et ole epäonnistunut. Et ole löytänyt henkilöä joka haluaa samanlaisen suhteen kuin sinä. Vielä. Sen sijaan voin antaa sinulle neuvoja siihen miten voit ajatella ja mitä teet kun alat kaivata suhdetta. On tärkeä muistaa että hyväksyminen ja periksi antaminen ei ole sama asia. Yritä nähdä yksinäisyys jonain joka häviää joskus. Älä syytä itseäsi, ota rauhallisesti ja hengitä. Toivon mukaan saat mielenrauhaa.

Kuulostaa siltä että olet etsinyt ja yrittänyt paljon löytää partneria. Kirjoitat että olet usein pettynyt ja saanut epäonnistumisen tunteen. Täytyy olla rankkaa tuntea niin. Kuvamme itsestämme ja ympäristöstämme vaikuttavat käyttäytymistämme ja sen takia voit käyttäytyä sen mukaan mikä kuva sinulla on itsestäsi. Mitä signaaleja annat muille? Vältätkö vaikeita tilanteita, kuten vakavia keskusteluja suhteista ja siitä miten halaut että ne toimivat?

Helena

dating


There are no comments

Add yours