hyvä

Liian hyvä omaksi parhaaksesi?

Tulemmeko sosiaalisimmiksi deittalusta? Niin sosiaalisiksi, että vaikutamme mitäänsanomattomilta? 

Muutama viikko sitten olin hyvän ystäväni 40-vuotisjuhlissa. Juhlissa pidettiin seitsemän puhetta, joista yksi erottui. Kuusi ensimmäistä puhujaa olivat rentoutuneita, nerokkaita, eivät unohtaneet mitä sanoa ja näyttivät videoklippejä uusin, modernein tavoin. Heistä näki, että he olivat kokeneita puhujia. Olin vaikuttunut, vau!

Seitsemäs puhe ei ollut kuten muut illan puheet. Mutta siinä oli jotain muuta, sydäntä. Kun kaverini täti, tärisevin käsin ja liikuttuneena, otti paperinsa esiin ja kertoi tarinoita juhlakalun lapsuudesta, minäkin liikutuin. Enemmän kuin kuuden edellisen puheen aikana yhteensä.

Miten tämä tilanne liittyy deittailuun? Vuosien varrella, kun olen nettideittaillut, olen kehittynyt ujosta tädistä kokeneeksi puhujaksi. Tai siis deittailijaksi. Olen harvoin hermostonut ennen ensimmäisiä treffejä, olen aika avoin ja minulla on monta hyvää puheenaihetta valmiina jotka ehkäisevät noloja hiljaisuuksia.

Minulla on myös monta kaskua jotka toimivat, kerron esimerkiksi tädistä jonka luona asuin kun opiskelin joka pakotti minut pelamaan bingoa joka sunnuntai. Silloin deittini yleensä nauraa. Niin, voin helposti puhua ennestään tuntemattoman kanssa tunnin tai kaksi ilman että nolaan itseni. Mutta olenko silloin näyttänyt todellisen minäni? En, en usko että olen. 

Koen, että nykyään on helpompi puhua aikaisessa vaiheessa henkilökohtaisista asioista, kuten terveydestään ja perhesuhteistaan. Vaikka emme ole koskaan ennen tavanneet, emmekä ehkä koskaan enää tapaa, tuntuu kuin olisimme kaikki tottuneet puhumaan mistä vain kenen kanssa vain. Ilman että on ehtinyt rakentaa luottamusta toisiaan kohtaan.

Uskon, että deittitottumus voi joskus olla huono asia. Voi tulla liian “ammattimaiseksi”. Vähän hermoja, hiljaisuuksia ja epävarmuutta voi nimittäin luoda tarpeellisen “kitkan”. Kun myöhemmin tuntee olonsa turvalliseksi deittinsä kanssa, voi kertoa enemmän. Ja vähän enemmän. Yhteys voi silloin kasvaa luonnollisemmin.

Mutta, kuten monessa muussakin yhtyedessä, myös deittailussa kaikelle pitää antaa aikaa. Minusta on tärkeää muistaa, että kaikilla ihmisillä on monta kerrosta. Se, minkä ehtii näyttää treffeillä, on vain murto-osa.

Mitä mieltä te olette?
Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista, tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa? Kommentoi!
dating


There is 1 comment

Add yours
  1. Jouko

    Täyttä asiaa joka sana! Minulla on tosi huonoja (huijaus)kokemuksia maksullisista deittisivuista. Onneksi tämä on maksuton chattailupalsta. Joo, jos jonkun naisen kanssa pääsen vähän vakavampaan viestiyhteyteen, niin ladon hänelle pöytään kaikki ja joka ikisen ikävät puoleni minusta. Vastaanottaja sitten päättää take it or leave it. Ja aina tuo jälkimmäinen vaihtoehto.


Post a new comment