cute-happy-couple-hug

Voiko ääneen rakastua?

Mitä ääni kertoo ihmisestä? Paljon, vähän vai ei mitään? Tätä kysymystä olen miettinyt joitakin kertoja deittailun yhteydessä. Olen joskus rakastunut ääneen, joka on sittemmin paljastunut kuuluneen vähemmän mairittelevalle ihmiselle. Saan usein kuulla  vetäessäni jooga-tuntejani että minulla itselläni on “miellyttävä ääni”. Nasaalia tai erittäin kimeää ääntä voi olla jopa sietämätöntä kuunnella.

Hiljattain aloin kirjoitella deittailusivustolla miehen kanssa, joka vaikutti erittäin mielenkiintoiselta. Hän oli komea ja kirjoitti hauskasti. Keskustelumme soljui parin viikon ajan, ja minua kutkutti aina kun näin että häneltä oli tullut viesti. Hän oli silloin työmatkalla, joten emme pystyneet tapaamaan edes yhtä kertaa. Yhtenä iltana kun juttelimme, kysyin hänen puhelinnumeroaan ja soitin hänelle. Ajattelin, että voisimme yhtä hyvin jutella puhelimessa kuin kirjoitella toisillemme edestakaisin.

Puhelin ehti soida pari kertaa ennen kuin hän vastasi. Hän vaikutti vaivaantuneelta ja etenkin… tylsältä! Tuntui että puhelimessa oli aivan eri ihminen, kuin se jonka kanssa olin kirjoitellut. Hän vastasi lyhytsanaisesti kysymyksiini, eikä häneltä löytynyt yhtään “pilkettä silmäkulmassa”. Yritin lopettaa puhelun niin nopeaan kuin mahdollista. Oliko hän vain hermostunut, eikä pitänyt puhelimessa puhumisesta vai oliko se hänen oikea persoonansa? Kumpi kuva piti enemmän paikkaansa, se persoona joka kirjoituksillaan sai minut ääneen nauramaan, vai hänen kankea persoonansa puhelimessa?

Hän jatkoi kirjoittelua, mutta minä en pystynyt enää jatkamaan. Ajattelen häntä kyllä edelleen välillä, ja pohdin tuomitsinko hänet liian nopeaan.

Päinvastainen tapahtui kerran kun työskentelin etänä erään henkilön kanssa, jota en koskaan ollut tavannut tai edes nähnyt hänen kuvaansa. Meillä oli puhelinpalavereja useita kertoja viikossa, ja jonkin ajan jälkeen aloimme myös vitsailla ja jutella jonkin verran myös muista kuin työasioista. Hänellä oli erittäin hyvä ääni, ja minulle tuli melkein pakkomielle saada hänestä selville lisää. Mutta en rohjennut kysyä liian henkilökohtaisia kysymyksiä (kuten oliko hän sinkku ja haluaisiko hän tavata esimerkiksi…) joten kun työprojektimme valmistui, emme enää jutelleet. En oikeasti tiennyt tästä ihmisestä mitään. En edes että kuinka vanha hän oli, oliko hän naimisissa tai oliko hänellä lapsia. Rakastuin vain ääneen.

Vastauksena kysymykseen siitä, mitä ääni kertoo ihmisestä, uskon että tietoisuus tai pikemmin alitajunta vaikuttaa meihin enemmän kuin uskommekaan.

Elokuvassa HER Joaquin Phoenix:in näyttelemä päähenkilö rakastuu käyttöjärjestelmään (jonka ääntä näyttelee Scarlett Johansson).

Mitä mieltä te olette?

Etsitkö vielä suurta rakkaustarinaasi? Liity jäseneksi HappyPancakelle tänään!

dating


There are no comments

Add yours