yksin

Yksin voi olla vahva

Nyt kun talvi on melkein täällä, monet sinkut tuntevat olonsa vielä yksinäisemmiksi. Onko olemassa yleistä vastalääkettä yksinäisyyden tunteelle? 

Moni ystäväni kauhistuu kun he kuulevat, että olen yksin lauantai-iltana, riippumatta siitä miten paljon sanon, ettei se haittaa minua. Minusta on itseasiassa mukavaa olla yksin välillä. Sinkkuna minulta odotetaan, että haluan olla mukana aina kun tapahtuu. Kaikkihan on parempaa kuin olla yksin kotona. 

Mutta ei, minä en ainakaan toimi niin. Minusta yksinäisyys on sisäinen tunne, jonkinlainen tyhjyys jota ei voi korjata automaattisesti kun on toisten seurassa. Tämä voi kuulosta oudolta, mutta tunnen tusein oloni vielä yksinäisemmäksi kun olen toisten kanssa. En silloin kun olen oikein läheisten ystävien kanssa, mutta muissa piireissä. Tunnen esimerkiksi oloni yksinäiseksi kun vietän aikaa kavereiden kanssa jotka ovat naimisissa ja joilla on lapsia. Voin mys tuntea, että kadotan “turvallisuusrutiineja” kun vietän liian paljon aikaa muiden kanssa.

Olen esimerkiksi ollut monella hiihtolomalla kavereiden ja perheeni kanssa. Olemme asuneet yhdessä, syöneet yhdessä, hiihtäneet yhdessä, enkä siis ole ollut yksin minuuttiakaan. Olen kuitenkin tuntenut oloni todella yksinäiseksi. En ole voinut mennä kävelylle tai lenkille metsään, en ole voinut kuunnella tavallisia podcastejani, eikä minulla ole ollut aikaa kirjoittaa päiväkirjaa. Tiedän että tämä voi kuulostaa banaalilta, mutta olen tuntenut oloni yksinäiseksi kun en ole voinut tehdä näitä asioita. Rutiinit luovat minulle mielenrauhaa.

Minusta kannattaa kysyä itseltään miten suhtautua yksinäisyyteen – ja tämä voi olla vaikeaa. Vastaus ei ehkä ole lisää suhteita uusiin ihmisiin ja jännittäviä aktiviteettejä. Uudet suhteet voivat pikemmin toimia pakona; tapana välttää yksinäisyyttä. Ja niin ei opi olemaan yksin.

Mitkä ovat parhaat tapanne välttää yksinäisyyden tunnetta näin syysaikoina?

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista, tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa? Kommentoi!

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. tympääntynyt

    Uusi sivusto on ihan kamala ja ominaisuudet katosivat.
    Miten saan kytkettyä että käytän edelleen vain vanhaa käyttöliittymää?!


Post a new comment