kiltteys

Erota hyvät tavat kiltteydestä

Joulu lähestyy. Oletko miettinyt jos olet ollut kiltti ja jos siis saat joululahjoja? Olet varmaan, sillä nykyään helpompi olla kiltti kuin koskaan. Myös deittailussa.

Mietin välillä mitä kiltteys tarkoittaa. Joku voi esimerkiksi kirjoittaa lehteen kiltistä bussikuskista joka jäi odottamaan läpimärkää matkustajaa, vaikka hän oli jo myöhässä aikataulustaan. Tapahtuma joka voi myöhemmin muuttua viraaliseksi menestykseksi somessa. Tai lenkkeilijä joka löysi lompakon kadulla ja vei sen poliisiasemalle voi olla moderni Äiti Teresa joidenkin silmissä. Älkää ymmärtäkö minua väärin, nämä ovat hienoja tekoja, mutta minusta kunnioitukset voivat välillä olla liioiteltuja. Molemmissa tapauksissahan he tekivät sen, mitä useammat meistä tekisi, vai mitä?

Olen huomannut samantapaisia taipumuksia deittailussa. Siis että on todella kiltti monen silmissä, vaikka oikeastaan vain käyttäytyy kohteliaasti. Jos esimerkiksi maksaa laskun ravintolassa, ajaa deittinsä kotiin tai tekee jotain niin yksinkertaista kuin että tulee ajoissa treffeille. Että silloin saa kuulla että on todella kiltti, on minusta outoa. Se ei nimittäin liity kiltteyteen. “Oikea” kiltteys tulee esiin vasta myöhemmin, jos jatkaa seurustelua.

Voiko olla huono asia jos muut kokevat sinut kilttinä ja “vakavana”? Minun mielestäni voi. Uskon, että kiltteys voi säikyttää joitakin pois, koska se voi aiheuttaa tiettyä painetta. Monet haluavat olla kilttejä takaisin jos toinen on ollut kiltti itseään kohtaan. Jos ei voi, tai halua, näyttää kiltteyttä, on tietenkin helppo ajautua henkilöiden luo jotka eivät ole kilttejä muita kohtaan.

Ajattele että matkustaja bussiesimerkissä jolla aloitin tämän kirjoituksen, on bussikuskin lapsi. Tai että lompakko oli lenkkeilijän isän. Olisiko heitä kunnioitettu yhtä paljon silloin? Ei tietenkään. Kun teemme jotain kilttiä tuntemattomalle, ilman että haluamme saada mitään takaisin, tekomme on erityisen hyvä. Mutta uskon, että deittailussa on päinvastoin. Deittailussa haluamme tuntea itsemme erityisiksi ja haluamme että deittimme on erityisen kiltti juuri meitä kohtaan, eikä kaikkia kohtaan.

Joten yksi deittivinkki voisi olla, että tulee 30 minuuttia myöhässä ensimmäisille treffeille ja ajoissa toisille treffeille. Näin hän jonka kanssa menee treffeille ajattelee, että on noussut deitin tärkeysjärjestyksessä. En ole itse testannut tätä, enkä usko että tulen koskaan tekemään sitä. Mutta teoriassa se voisi pitää paikkansa.

Mitä mieltä te olette? Mitä kiltteys tarkoittaa teille?

ONKO SINULLA AJATUKSIA TÄSTÄ KIRJOITUKSESTA TAI BLOGISTA, TAI EHDOTUKSIA AIHEISTA JOISTA VOISIN KIRJOITTAA? KOMMENTOI!
dating


There are no comments

Add yours