4

Sinun täytyy tuntea itsesi ennen kuin voit rakastaa muita

On olemassa sanonta jonka mukaan “sinun täytyy rakastaa itseäsi ennen kuin voit rakastaa muita”. Haluaisin muuttaa sen seuraavaksi: “sinun täytyy OPPIA TUNTEMAAN itsesi ennen kuin voit rakastaa muita”. On varmasti olemassa monta jotka eivät rakasta itseään koko ajan, on luultavasti tavallisempaa että hyväksymme puutteemme – mutta rakastamme niitä kuitenkin. Mutta minä en ole varma siitä!

Uskon että meidän on ensinnäkin oltava TIETOISIA tunteistamme, käyttäytymisestämme, vahvuuksistamme, heikkouksistamme ja tarpeistamme jotta voisimme myös näyttää ne kumppanillemme. Se on tärkeintä. Olen tavannut henkilöitä jotka eivät vaikuta olevan yhtään itsetietoisia. Heidän mielestään he ovat hyviä tyyppejä ja mukavia ja kaikki muut ovat idiootteja ja siksi he ovat sinkkuja. He eivät ymmärrä että ongelma voikin olla heissä. 

Toinen esimerkki omasta elämästäni on kun olen itse yrittänyt olla “täydellinen tyttöystävä” ja melkein pilannut kokonaisen lomamatkan. Minulla oli jetlag ja flunssa, mutten halunnut olla tylsä joten pakotin itseni retkeille helteeseen. Kaikki loppui itkupotkuraivariin ja syytin poikaystävääni siitä että hän vain ajattelee itseään…

Jos olisin ollut itsetietoisempi olisin sanonut “rakas, minun on kyllä jäätävä hotellihuoneeseen huilaamaan tänään, mutta mene sinä retkelle ja pidä hauskaa yksin. Olen varmasti pirteämpi huomenna jos saan levätä tänään”.

Sama koskee myös kun olemme nukkuneet huonosti, meillä on PMS tai haluamme vain olla rauhassa. Meidän on ymmärrettävä miten kehomme ja aivomme toimivat, meidän on opittava näyttää se muille ja pitää peukkuja että vastaanottaja kunnioittaa tarpeitamme. 

Kukaan ei ole täydellinen ja meillä on paljon outoja ominaisuuksia, huonoja kokemuksia ja puutteita jotka voivat olla haasteita suhteessa. MUTTA jos opimme tuntemaan itsemme kunnolla ja ymmärrämme huonot puolemme, annamme toiselle mahdollisuuden suhtautua niihin. Voimme vain toivoa että hän ymmärtää meitä. Liian monet suhteet loppuvat tämän vahingon takia.

 

6
Oletko samaa mieltä vai olenko väärässä? Onko sinulla “outoja tai huonoja ominaisuuksia” joista haluaisit kertoa? Kommentoi! Hali /Cecilia

dating


There are no comments

Add yours