happy-p

Siksi suhteistasi ei koskaan tule pitkäaikaisia

Mitä pitää tehdä ja minkälainen pitää olla niin että suhteesta tulee pitkä ja terve? Ei riitä että on hyvä flirttailemaan ja pokaaman kenet tahansa – jos kaikki kuitenkin menee päin mäntyä kun suhteesta tulee vakava. Joillekin henkilöille vakavat suhteet eivät vaikuta sopivan. He ovat aina sinkkuja, parilla lyhyellä suhteella poikkeuksena. Se ei tarkoita etteivät he HALUA tavata “sitä oikeaa” tai etteivät he VOI. Yleensä löytyy muita syitä. Olen miettinyt miksi näin on ja kirjoitan nyt neljästä teoriasta. (Huom! Ymmärrän etteivät kaikki ole samaa mieltä kanssani ja pyydän anteeksi jos joku loukkaantuu – on tietenkin olemassa poikkeuksia!)

SIKSI SUHTEISTASI EI KOSKAAN TULE PITKÄKESTOISIA:

1. ET OSAA TEHDÄ KOMPROMISSEJA

Viihdyt arjessasi, kodissasi tottumuksiesi ja rutiiniesi kanssa. Vaikka oletkin mielestäsi rento tyyppi, stressaannut ajatuksesta että joku toinen sekoittaa suunnitelmiasi. Et halua muuttaa aamulenkkirutiiniasi, aloittaa/lopettaa katsoa jalkapalloa joka sunnuntai, aloittaa uuden sarjan katsomista tai aloittaa syömään enemmän kasvisruokaa.

Fakta: Suhteessa täytyy tehdä monta kompromissia, koko ajan! 

2. ET KESTÄ ETTÄ ARJESTA TULEE VÄLILLÄ EPÄSEKSIKÄS JA TYLSÄ 

Olet romantikko ja sinulla on korkeat vaatimukset hänelle jota tapailet. Haluat että kaikki on täydellistä ja hauskaa ja jännittävää koko ajan. Kun näet uuden rakkautesi harmaassa arjessa rumissa verkkareissa ahmimassa sipsejä tv:n edessä, päätät ettei suhteenne toimi. Et kestä suhteen haittapuolia jonka takia et pysy suhteissa pidempään kuin pari kuukautta.

Fakta: Ei ole olemassa “sitä oikeaa” joka aina saa sinut nauramaan ja haluaa harrastaa seksiä milloin vain. Joskus arki vain on tylsä.

3. ET VOI VASTUSTAA HOUKUTUKSIA

Miten rakastunut oletkaan, et pysy pöksyissäsi kun olet ulkona ja näet söpön miehen/naisen joka hymyilee sinulle. Luulet että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella ja haluat pitää kaikki ovet avoinna. Et halua kertoa kenellekään että seurustelet ja näet itsesi sinkkuna kun menet ulos. Kun petät et vain loukkaa häntä jota tapailet vaan saat myös itse huonon omatunnon kun kerrot valheita.

FaktaEt voi sekä syödä kakkua että säästää sitä. Hyvä puoli suhteissa on, että saat hyvää seksiä säännöllisesti jonkun kanssa joka välittää sinusta sinuna eikä vain yhtenä yönä. 

4. ET OLE TIETOINEN SIITÄ, MITEN MENNEISYYTESI ON VAIKUTTANUT SINUA

Deittailet aina saman kuvion mukaan ja kaverisi ärsyyntyvät siitä selkäsi takana. Kaikki näkee sen paitsi sinä. Se miten käyttäytyy suhteessa kuvastaa usein lapsuutta. Jos et ole tietoinen menneisyydestäsi ja lapsuuden traumoistasi, jatkat samojen vahinkojen tekoa yhä uudelleen ja uudelleen. Trauman ei tarvitse olla erityisen suuri, vaan vain että esimerkiksi pelkää että jää loppuelämäksi yksin. Sen takia vetäydyt kun suhteesta tulee vakava niin ettei sinua voi loukata.

Fakta: Vasta kun olet itse ymmärtänyt miten käyttäydyt voit saada terveellisen suhteen. Voit esimerkiksi mennä terapiaan ja tutkia itseäsi.

 

couple-cute-love-relationship-Favim.com-316918Oletteko samaa mieltä? Kommentoikaa!

dating


There are no comments

Add yours