1264645-bigthumbnail

“Pelkään sitoutumista ja kaiken menettämistä”

Hei.
Miten deittailla oikealla tavalla? En ole ennen ajatellut rakkautta. Uskon että se johtuu siitä, että pelkään että jos sitoudun, voin menettää kaiken. Olen koko lapsuuteni kuullut ihmisten sanovan toisilleen että he rakastavat heitä, mutta silti puolet heistä eroavat. Miksi? Tämän takia pelkään rakastamista, koska mistä tiedän että tunteet riittävät? Mistä tiedän että olen tärkeä hänelle jota rakastan? En ole niin kaunis ja on olemassa monta henkilöä jotka ovat hauskempia ja kiinnostavampia kuin minä. Miten voi tuntea olonsa turvalliseksi jos on epävarma siitä että on riittävät vahva olemaan hänen luona jota rakastaa kun hän tarvitsee sitä kaikkein eniten. 

Haluan rakastaa, mutta pelkään. Olen niin yksinäinen ja pieni. Haluan tulla rakastetuksi. Mutta kun olen esimerkiksi baarissa en uskalla puhua tuntemattomien kanssa ja siksi olen varmaan monen mielestä tylsä tai ylimielinen. Sama juttu deittisivustoilla: jotkut kirjoittavat minulle ja alamme jutella, mutta kirjoitan niin vähän että he lopulta kyllästyvät koska he luulevat ettei minua kiinnosta. Miten voin muuttua? 

Helena vastaa:

Hei!

Kuvailemasi on ristiriita jota voi olla vaikea käsitellä. Ristiriidalla tarkoitan ristiriitaa halusi ja pelkosi välillä. Vaikuttaa siltä että olet miettinyt paljon rakkauselämääsi ja että olet löytänyt kuvioita rakkauselämässäsi. Ihmisiä ympärilläsi ovat eronneet vaikka he rakastivat toisiaan ja halusivat elää yhdessä loppuelämänsä. Lapsena se on hämmentävää koska miten voi tietää mikä on totta ja mikä ei? Haluat tulla läheiseksi jonkun kanssa ja seurustella, mutta pelkosi estävät sinua tekemään jotain sen eteen. Jos on kokenut jotain koko elämänsä – esimerkiksi eroja, voi olla vaikeampaa uskoa että on muita mahdollisuuksia. Kun parit eroavat, se ei aina tarkoita että he eivät rakasta toisiaan tai että he eivät ole rakastaneet toisiaan, vaan että he eivät voi elää yhdessä. Se ei aina tarkoita etteivät he rakasta toisiaan.

Kirjoitat ettet ole niin kaunis ja ettet ole niin hauska tai kiinnostava. Uskon että nämä uskomukset estävät sinua tekemään mitä haluaisit. Nämä ajatukset aiheuttavat usein että voi huonosti ja voi hävetä ja tuntea voimattomuutta. Häpeä estää meidät usein näyttää ketä olemme. Uskon myös että ajatuksesi takia luulet että muiden käsitykset sinusta ovat huonoja.

Kysyt miten voit muuttua. Voit yrittää toimia kuten haluat: uskalla puhua tuntemattomien kanssa baarissa, uskalla kirjoittaa muille käyttäjille deittisivustoilla. Voit myös yrittää muuttaa ajatuksiasi itsestäsi. Se voi olla vaikeaa ja ammattilainen (esimerkiksi psykologi) voi auttaa sinua. Jos onnistut muuttamaan minäkäsitystäsi ja käyttäytymistäsi voit saada uusia, positiivisia kokemuksia. Tarvitset positiivisia kokemuksia suhteista jotta voit muuttaa käsityksiäsi rakkaudesta.

Toivottavasti tämä auttoi sinua.

Tsemppiä,
Helena

dating


There is 1 comment

Add yours

Post a new comment