Opi deittailusta

Opi deittailusta

Kun olen deittaillut olen oppinut paljon sekä muista että itsestäni. Näiden kokemusten avulla menen eteenpäin elämässä.

Olen joskus ajatellut mitä nettideittailu on maksanut minulle. Olenhan ehtinyt juoda aika monta kahvia ja olutta ja matkustanut muutaman junamatkan, ja kaikki deittisivustothan eivät ole, kuten HP, ilmaisia. Mutta en tarkoita ekonomista hintaa vaan ajan ja energian kulua. Siihen lasken itse treffit, kaikki viestikeskustelut ja aika jolloin olen miettinyt treffejä/heitä joiden kanssa keskustelen jms. Mitä olisin voinut tehdä kaiken deittailun sijaan? Oppia uuden kielen? Käydä ruoanlaittokursseilla ja tulla mestarikokiksi? Mennä pitkälle matkalle? Siis jotain fiksumpaahan minun olisi pitänyt keksiä, sillä koska olen vielä sinkku, aika jonka olen käyttänyt deittailuun on ollut ajan tuhlausta, vai onko?

Kun ajattelen näin, unohdan mitä nettideittailu on opettanut minulle, jota on tietenkin aika vaikeaa mitata. Ensinnäkin, olen tavannut naisia joita en muuten olisi tavannut. Olisin varmaan voinut löytää deittejä “perinteisillä” keinoilla ja silloin olisin  deittaillut naisia jotka liikkuvat samoissa piireissä kuin minä ja he ovat siksi luultavasti samanlaisia kuin minä. Kun olen tapaillut naisia ihan eri taustoista kuin minä olen saanut uusia ajatuksia ja näen eri asioita eri tavalla nyt, joka on mielestäni hyödyllistä minulle. Joskus on tietenkin syntynyt väärinkäsityksiä ja kulttuurieroja, esimerkki: olen kotoisin pienestä kylästä jossa luottamus on todella tärkeää – sana on sana ja lupaus on lupaus, ja olen deittimaailmassa huomannut ettei kaikki aina ajattele niin. Minusta on esimerkiksi outoa että jotkut tapailevat monta henkilöä yhtä aikaa, mutta olen oppinut ymmärtämään heitä. Olen ymmärtänyt että minun totuuteni ei ole ainut totuus ja ettei ole olemassa yhteisiä pelisääntöjä joista kaikki on samaa mieltä. Olen ehkä kasvanut kuplassa?

Olen myös oppinut asioita itsestäni. Kun menet treffeille, kerrot itsestäsi ja elämästäsi, haastat itsesi. Sinun on ajateltava ja mietittävä asioita joita et ehkä muuten ajattele ja joskus olen yllättynyt omista vastauksistani. Olen huomannut että olen muuttunut ja tämä on ollut hyvä asia.

Olen esimerkiksi aina ajatellut että olen aika epäsosiaali, sekä kotona lapsena että soluasunnossani opiskelijana olin eniten vain omassa huoneessani. Olen viihtynyt yksin enkä ole tarvinnut tavata uusia ihmisiä. Mutta se, että uskallan mennä treffeille ja avautua, on muuttanut minua. Nykyään pidän ihmisten kanssa puhumisesta enkä pelkää niin paljon mitä muut ajattelevat minusta. En ehkä koskaan ollut epäsosiaali, vaan pelkäsin vain tuntematonta. Tämä johtuu tietenkin myös kypsyydestä, mutta nettideittailun tärkeyttä ei saa aliarvioida.

En usko että deittisivustoilla hengataan siksi että halutaan kehittää itseään ja tulla sosiaalisemmiksi. Ihminen haluaa luonnostaan luoda yhteyksiä ja löytää suhteita, mutta kunnes olemme löytäneet oikean, voimme oppia paljon ja tämä auttaa meitä seuraavissa suhteissamme. Näin ainakin minä valitsen nähdä tämän asian!

dating


There are no comments

Add yours