boy-boys-fashion-man-phone-favim.com-364082

“Olen ollut demiseksuaali niin kauan kuin muistan”

Heissan!

Olen ollut demiseksuaali niin kauan kuin muistan; en tunne seksuaalista vetovoimaa henkilöihin joiden kanssa minulla ei ole “vahva” romanttinen suhde. Olen aina halunnut olla suhteessa, enkä sinkku, mutta minun on ollut vaikea käydä treffeillä ja deittailla jms. Se, että olen mies ja siksi monen mielestä se jonka kuuluu tehdä aloite, ei tee asiaa helpommaksi. 

 

Ne kerrat kun joku on näyttänyt kiinnostusta minua kohtaan olen tullut todella iloiseksi, mutta myös epävarmaksi, koska tiedän että voin vaikuttaa epäkiinnostuneelta ja tylsältä. Nyt olen kyllästynyt sinkkuelämään ja haluaisin tavata jonkun, mutta minulla ei ole aavistustakaan miten voin tavata jonkun ilman että voin huonosti. 

Kiitos etukäteen  kaikesta avusta jonka voitte antaa! 

Håkan vastaa:

Hei,

Kirjoitat että olet demiseksuaali; et tunne seksuaalista vetovoimaa henkilöihin joiden kanssa sinulla ei ole romanttista suhdetta. Se on vaikeuttanut deittailuasi ja uskot että sinulta odotetaan että teet aloitteen lähinnä koska olet mies. Tämän takia olet sinkku vaikka haluaisit seurustella. Demiseksuaalisuus ja aseksuaalisuus eroavat siinä, että aseksuaalit eivät tunne seksuaalista vetovoimaa yhtään (tai todella harvoin) ja demiseksuaalit eivät tunne objektiivistä vetovoimaa ennen vahvaa, tunteellista sitoutumista. Tämän takia demiseksuaalit eivät yleensä harrasta tilapäisiä seksuaalisia suhteita (kuten “one night standejä”).

Uskon, että monet tunnistavat itsensä kuvaamastasi ilman että he kutsuvat itseään demiseksuaaleiksi. Joidenkin on helpompi erottaa seksuaalisuus tunteista ja nauttivat siitä, kun taas toisille tunteet ovat edellytys ennen kuin mitään seksuaalista voi tapahtua.

Kirjoitat että kun joku tekee aloitteen, tulet iloiseksi, mutta se stressaa sinua myös koska pelkäät että vaikutat hänen mielestään epäkiinnostuneelta ja tylsältä. Tarkoitat varmaan seksuaalisesti? Millä tavalla koet että tulet tunteellisesti läheiseksi muiden ihmisten kanssa? Oletko puhunut tästä läheistesi kanssa tai henkilön kanssa jonka kanssa olet seurustellut?

Mielestäni kommunikaatio on tie ymmärrykseen. Olemme usein juuttuneita omiin uskomuksiimme siitä mitä uskomme että toiset ajattelevat meistä. Voimme olla oikeassa, mutta voimme myös olla väärässä. Neuvoni on, että avaudut ja puhut tilanteestasi – se voi auttaa sinua luomaan läheisyyttä toiseen ihmiseen, mutta se voi myös antaa sinulle uusia näkökulmia ongelmaasi.

Onnea matkaan,
Håkan

dating


There are no comments

Add yours