happy-pancake-blogg-

“Miten voin tavata jonkun kun en edes itse pidä itsestäni?”

Hei!
Olen ollut jäsen jo monta vuotta, mutta en ole tavannut ketään josta olisin kiinnostunut. Mutta uskon että se johtuu minusta. En olen mielestäni hyvännäköinen, en pidä vartalostani ja minusta on kiusallista kun joku kehuu minua. Jos joku mies sanoo että olen kaunis, luulen usein että hän vain vitsailee enkä halua jatkaa juttelua hänen kanssaan. Miten voin muuttaa itseäni niin että uskallan uskoa että joku haluaa tavata minut?

HELENA VASTAA:

Niin, miten voit muuttaa ajatuksiasi? Sillä se on juuri sinun ajatuksesi joiden pitää muuttua. Ajatuksesi ja tunteesi itsestäsi vaikeuttavat monta tilannetta joihin joudut. Kirjoitat että olet ollut jäsen Happy Pancakeillä jo monta vuotta ja että ongelmasi on aina ollut mukanasi. Uskon että ongelmasi johtuu huonosta itsetunnosta. Kuvailemastasi saan kuvan että tunteesi itsestäsi ovat negatiivisia ja tyytymättömiä. Siksi sinun on tietenkin vaikea vastaanottaa kehuja sillä ne ovat päinvastaisia omista tunteistasi itsestäsi. Sinun on varmaan helpompi vastaanottaa negatiivisia kommentteja koska ne kuulostavat enemmän siltä mitä mieltä olet itse itsestäsi. Joten kun sinua kehutaan, käännät kehut joksikin negatiiviseksi. Olet tottunut siihen. Kuulostaako tämä tutulta?
Yritä oppia hyväksymään kehuja. Hyväksymisellä en tarkoita että sinun on löydettävä itsesi tilanteessasi ja kestää se, vaan yritän nyt selittää hyväksymiskäsitteen. Hyväksymisellä tarkoitan että sinun on hyväksyttävä sisäisen ja ulkoisen itsesi ilman että tuomitset itseäsi. Sinun tapauksessasi se tarkoittaa sitä, että hyväksyt tilanteesi ilman että yrität protestoida sitä vastaan ja ilman että tuomitset sen. Älä yritä muuttua, vaan yritä hyväksyä tunteet jotka saavat sinut menemään eteenpäin. Hyväksyminen ja muuttuminen ovat saman kolikon kaksi eri puolta. Jos voi hyväksyä todellisuuden, tuntee yleensä enemmän itsekunnioitusta, vähemmän ahdistusta ja suurempaa rauhaa. Yritä hyväksyä todellisuutesi niin että voit muuttua.
Haluan lopuksi puhua näkökulmasta jota voi olla vaikea nähdä. Kirjoitat että et ota kehuja vakavasti, vaan luulet että hän vitsailee kanssasi. Silloin et ota häntä ja mitä hän sanoo tosissasi. Näin hylkäät hänen tunteet. Teet niin ehkä suojellaksesi itseäsi ja sinulla ehkä on kokemuksia siitä mitä pelkäät. Yritä seuraavalla kerralla kirjoittaa “kiitos” vastaukseksi ja nähdä mitä tapahtuu. Ennen kaikkea mitä sinussa tapahtuu. Kun vahvistat mitä toiset kirjoittavat, otat heidän tunteensa tosissasi ja se on tärkeää suhteissa.
Onnea!
/Helena
dating


There are no comments

Add yours