tumblr_inline_mxiy4qgkcs1stgdd3

Signaalien tulkitseminen – mahdoton tehtävä

Keskustelemme kaikesta. Nauramme samoille jutuille. Huomaan että hän viihtyy. Kun on aika sanoa heippa, halaamme kauan. Minusta on itsestään selvää että tapaamme taas. Mutta kun kysyn häntä treffeille saan yllättävän vastauksen: “Sori, mutta minusta meillä ei oikein klikannut. Mutta onnea sen oikean löytämisessä”. Suunnilleen. Miten minä olin niin väärässä? Mitä signaaleja minä en huomannut?

Sinä aikana kun nettideittailin tämä ehti tapahtua monta kertaa. Itse rukkasethan on yksi juttu, ja olen kirjoittanut siitä aikaisemmin, mutta se että tulkitsin koko tilanteen ihan väärin vaikuttaa myös itseluottamukseen. Meihin, jotka luulemme olevamme hyviä lukemaan ihmisiä, se vaikuttaa erityisen paljon.

Kaikki väärintulkitsemani treffit tekivät minusta todella epävarman. Aloin epäröimään kykyäni lukemaan toisia ihmisiä. Deittailusta tuli vaikeaa koska aloin aina treffien jälkeen ihmettelemään mitä nyt tapahtuisi. Miten tulkitsisin nämä treffit? Mitä hän tarkoitti kun hän sanoi niin?

Tänään olen muuttunut. Olen ollut väärässä niin monta kertaa että tuntuu turhalta yrittää ymmärtää ja tulkita treffien kaikkia yksityiskohtia. Olenko muuttunut kovemmaksi? En usko. Olenko mukautunut todellisuuteen? Kyllä, ehdottomasti.

Olen ainakin ymmärtänyt että on ihan ok jos on väärässä henkilöstä jota ei tunne. En voi vaatia itseltäni että ymmärrän häntä heti. Olen myös huomannut että välillä voin olla oikeassa. Hänellä, jonka kanssa olin treffeillä, oli hauskaa, piti minusta ja viihtyi seurassani. Mutta hän tarvitsi enemmän niin että meidän välillä “klikkaisi”. Hän ehkä tapaili toista miestä samaan aikaan? Tai sitten hänellä on muita syitä miksi hän ei halua tavata minua taas. En tiedä miksi ja tänään olen sujut tietämättomyyteni kanssa. Yritän olla ottamatta henkilökohtaisesti asioita joille en voi tehdä mitään.

Miksi lähetämme näitä signaaleja joita voi tulkita monella eri tavalla? Minulla ei ole vastausta siihen kysymykseen, mutta uskon että tämänpäivän avoimempi deittausilmapiiri vaikuttaa asiaan. Monet ovat kehittäneet tottumuksen deittailemaan ja ovat oppineet miten tehdä treffeistä mukavat. Mutta riittäkö se siihen että menette toisille treffeille? Se ei ole ollenkaan varmaa ja sen voi olla vaikea ymmärtää jos treffit ovat olleet juuri mukavat.

Olen kuten sanottu huono tulkitsemaan signaaleja – voitteko te lukijat auttaa? Mitä merkkejä ja signaaleja kannattaa etsiä?

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia mistä voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours