05e0a68988a3061358464cfa27c9a96c

Uskalla olla rohkea!

Tulin kotiin Uudesta-Seelannista eilen. Sataa kaatamalla ja juon kahvia ja yritän pysyä hereillä taklataakseni aikamuutoksen. Laukkuni makaa lattialla purkaamattomana ja eteisessä oven edessä on kasa postia, ilmaislehtiä ja laskuja jotka minun pitäisi käydä läpi. Kuulen kuinka naapurini heräävät talossa jossa olen asunut viimeiset seitsemän vuotta. Kuulen kuinka he menevät suihkuun, jotkut kiirehtivät töihin, ovet paukkuvat ja kaikuvat rappukäytävässä. Samaan aikaan kun kaikki on aivat kuten ennen, kaikki on kuitenkin ihan erilailla. Minä olen erilainen. Sitä ei näe ja minä olen ehkä ainoa joka huomaa sen, mutta olen muuttunut.

Tehdä jotain pelottavaa ja selviytyä siitä. Onko olemassa parempaa tunnetta? Onko olemassa jotain joka saa sinut näkemään kaiken selkeämmin kuin elämäämuuttavan – henkisen tai fyysisen, matkan jälkeen? Mitä menetkään läpi, eron, muuton, uuden työn tai maailmanmatkan, olet toinen ihminen kun olet valmis. Usein vahvempi ja viisaampi.

Olen pelännyt lentämistä hirvittävän paljon. Niin paljon että en ottanut jännittävää freelance-työtä jossa minun olisi pitänyt lentää paljon ja jos olisin voittanut ilmaisen matkan en olisi tullut iloiseksi… Kun minun on täytynyt lentää en ole koskaan tehnyt sitä ilman rauhoittavia tai pulloa viiniä mahassa. Lentopelkoni on pilannut monta reissua ja rajoittanut elämääni.

Mutta noin vuosi sitten tapahtui jotain joka muutti elämääni monella tavalla. Rakastuin. Satuin rakastumaan mieheen joka ei asunut Suomessa, vaan toisella puolella maapalloa. Uudessa-Seelannissa. Minun piti valita. Voittaa lentopelkoni tai jättää hänet. 

Olen nyt lentänyt yhteensä yli 100 tuntua vuoden aikana ja vaikka pelkäänkin edelleen kun moottorit käynnistyvät, pystyn siihen! Tämä uusi kokemus on tehnyt minusta melkein ylimielisen. Nyt luulen että voin tehdä mitä vaan.

Mitä sinä pelkäät eniten? Ottaa loparit työstäsi jossa et viihdy? Toteuttaa liikeideasi jota olet miettinyt monta vuotta? Jättää kumppanisi tai uskaltautua uuteen suhteeseen? On todella pelottavaa olla haavoittuvainen ja pyytää rakkautta. Voi saada rukkaset ja sydän voi särkyä. Mutta on parempi uskaltaa tehdä kaiken kuin olla ottamatta riskejä koskaan. Kun teet pelottavia asioita muutut ja kun muutut myös maailma ympärilläsi muuttuu…

 

4

modig

 

dating


There are no comments

Add yours