Mitä tehdä hermoille ennen treffejä?

Olimme töissä samassa toimistossa ja olimme hymyilleet toisillemme, saaneet katsekontaktin muutaman kerran ja moikannet pari kertaa. Kun huomasimme kun juttelimme että asumme todella lähellä toisiamme ehdotin että ehkä voisimme ottaa oluet lähikapakassa, joka hänestä kuullosti hyvältä idealta. Ehdotin myös että hän ensin tulisi minun luo lasilliselle viiniä jotta hän “näkisi miten asun” ennen kuin menisimme ravintolaan kaupungille. Mielestäni kuullostin rennolta ja mukavalta, mutta vain pari minuuttia myöhemmin paniikki iski. Miltä kotini oikeastaan näyttää? Onko minulla esillä noloja asioita jotka pitää piilottaa ennen kuin hän tulee?
Hän olisi luonani 30 minuutin päästä. Aloin siivota hysteerisesti, yritin samalla meikata, vaihtaa vaatteita (ei liian juhlallinen, muttei myöskään liian tylsä asu…), pestä hampaat, sheivata sääret ja tehdä kampaus. Halusin sitä paitsi että asunnossani olisi “oikea tunnelma”. Olisiko kynttilät noloa? Sytytin pari, mutta sammutin ne heti. Sytytin tuoksukynttilän eteisessä. Mitä musiikkia voisin laittaa soimaan taustalle? Laitoin Spotify:n soittamaan “Afternoon acoustic” -listaa. Oliko se sittenkin liian romanttinen? Epäröin, mutta minulla ei ollut aikaa sen miettimiseen, koska ovikello soi.Annoin hänelle lasin viiniä ja hän istui sohvalle ja katsoi ympärilleen. Hän puheli niitä näitä, mutta en kuullut mitään mitä hän sanoi. Sisälläni oli nimittäin täyskaaos. Korvissani soi, naamani tuntui kuumalta, sydämeni löi tuhatta ja sataa ja käteni tärisivät niin paljon että minu täytyi pitää niitä kovaa sylissäni. Ainoa mitä pystyin tehdä oli näytellä niin normaalia kuin vain pystyin; nyökätä ja hymyillä kun hän sanoi jotain ja nauraa oikeissa kohdissa. Ainut mitä ajattelin oli että halusin karata siltä sohvalta ja vihasin itseäni koska olin kutsunut hänet minulle. Hän huomaisi miten hermostunut olin ja illasta tulisi hirveä. Voisin ehkä valehdella että olin kipeä? Keksiä hyvä tarina miten minulla oli vatsatauti tai että sukulaiseni oli kuolemansairas? Join lasin vettä ja käteni eivät enää tärisseet yhtä paljon. Yhtäkkiä pystyin jopa oikeasti kuulemaan mitä hän sanoi ja uskalsin katsoa häntä silmiin.Kävelimme lähikapakkaan jossa istuimme ja juttelimme monta tuntia, kunnes omistaja sytytti ärsyyntyneesti valot ja alkoi nostamaan tuoleja pöydille.Kun kysyin deitiltäni muutama viikko myöhemmin jos hän oli huomannut miten hermostunut olin ollut ensimmäisillä treffeillämme, hän vastasi “en, en yhtään. Olin itse niin hermostunut että ajattelin vain itseäni.”nervös

 

Tsemppihalit /Cecilia

__________________________________________________________________________________________________

Yli 80 % HappyPancake:in käyttäjistä paljastivat tutkimuksessa että he ovat aika tai todella hermostuneita ennen ensimmäisiä treffejä. Asiantuntijamme Håkan Mattson antaa vinkkejä miten pääset eroon hermoista.

  1. Tule ajoissa treffeille, äläkä juosten viime hetkessä hengästyneenä. Näin voit käväistä vessassa jos tarvitset hengittää syvään pari kertaa ja rauhoittua.
  2. Valitse paikka treffeille jossa tunnet olosi turvalliseksi. Miksei valita paikaksi lempikahvilasi tai lähikapakka?
  3. Ole tietoinen tunteistasi. Hermostuneisuus on vain fyysinen ja epänormaali reaktio kropassasi, joka katoaa hetken päästä.
  4. Kerro että olet hermostunut. Hän jonka kanssa olet treffeillä on luultavasti myös hermostunut, näin ehkä tunnelma paranee ja ette enää ole yhtä hermostuneita. Voitte ehkä jopa nauraa tilanteelle?

Håkan Mattson on parisuhdterapeutti ja HappyPancake:in blogiasiantuntija. håkan

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. anne

    Noissa treffeissä alkoholi oli esillä, ja kenties jännitystä laimennettiin sillä. Ei ole hyvä esimerkkikertomus “terveistä” treffeistä joilla kohdataan selvinpäin ja uskalletaan. Juuri silloin jännityksen joutuu kohtaamaan. Eli ei kannata alkoholilla jännitystä hoitaa, mielestäni.


Post a new comment