69d36ea0c83a9f06772f71528d91fed8-e1437073866521-1050×700

Kesäloma = onnellisuuspaniikki?

Asumme maassa missä on pimeää ja kylmää vähintään puolet vuodesta. Yhdessä tunnetussa, ruotsalaisessa laulussa, jonka monet suomalaiset tunnistavat, lauletaan ”sommaren är kort, det mesta regnar bort” eli “kesä on lyhyt, suurin osa siitä sataa pois”.

……

Paineet tehdä jotain mahtavaa meidän lyhyen kesän aikana saamme jo lapsina: kun olimme lapsia odotimme hartaana kesälomaa talvella ja syksyllä ja nyt odotamme palkallisia lomiamme töistä.

Se joka alkoi laillisena oikeutena työntekijöille, jolloin he saivat levätä kovasta työstään, on nyt muuttunut stressiksi – meidän on ehdittävä tehdä niin paljon kuin suinkaan mahdollista lomallamme!

Meidän täytyy tulla kesäkuntoon 2015, ylisuorittaa töissä niin että voimme mennä lomalle hyvällä omatunnolla, pitää koti siivottuna niin että voimme kutusa kavereita illalliselle, instagrammata kauniita ja inspiroivia kuvia, ehtiä lukea kirjoja, olla perheen kanssa, olla luonnossa, matkustaa jännälle aurinkomatkalle, ruskettua (ilman että palamme), levätä, olla kesäromanssi tai saada nykyiseen suhteeseen kipinää, aloittaa uusi harrastus, meditoida ja suunnitella tulevaisuutamme. 

Huhhuh. Sinulla ehkä on kesäloma juuri nyt? Stressaat ehkä sitä että pian palaat töihin etkä ole ehtinyt tehdä kaikkea mitä olit suunnitellut? Sinkkuna, puoliköyhänä ja ilman jänniä matkoja suunniteltuina voi itseasiassa olla aika tylsää olla kesälomalla. Seuraavassa blogikirjoituksessani, tiistaina, kirjoitan mitä voit tehdä jos olet yksinäinen ja lomalla. Mutta sitä odotellessa, minulla on kaksi neuvoa:

1. Älä käytä somea!! Sinä ET voi paremmin kun näet 350 kuvaa ruskettuneista sääristä, jäätelöistä ja nauravista kavereista laiturilla. Lupaan sen.

2. ON OK OLLA TEKEMÄTTÄ MITÄÄN. Siksi sitä kutsutaan lomaksi. Jos sinun tekee mieli katsoa vielä yksi jakso lempisarjastasi Netflixistä ja syödä 15 voileipää, tee se.

1666321dc422199b3c78dea81ae8ffad

Tv-sarjoja, verkkarit ja kahvia. Niin voi myös olla ihana viettää lomaa. 

dating


There are no comments

Add yours