happypancake ilmainen

Karsi elämäsi matkalaukkua

Elämän aikana keräämme erilaisia kokemuksia, sekä onnellisia että surullisia, joita me kannamme mukanamme kuin matkalaukkua. Joistakin asioista matkalaukussamme pääsemme eroon, kun taas moni asia jää laukkuun ja kannamme mukanamme monta vuotta. Matkalaukku on mukanamme kun aloitamme uusia suhteita kuin kuokkavieras.

Se pitää sisällään kokemuksia pettymyksistä, huolesta partnerista joka aina joi itsensä liian juovuksiin, pelosta että jää jätetyksi, tai katkeruudesta lupauksia kohtaan joita ei pidetty.

Kun tapaamme uuden partnerin, meidän täytyy ymmärtää että nämä matkalaukut eivät liity yhtään tähän uuteen henkilöön. Hänen ei tarvitse maksaa vanhoista pettymyksistä. Mutta tämä helpommin sanottu kuin tehty.

Olin itse yhdessä todella mustasukkaisen miehen kanssa muutama vuosi sitten. Hänen mustasukkaisuutensa ja pakkomielteensä kontrolliin olivat syy miksi lopetin yhteyden miespuolisiin ystäviini. Tunsin oloni myös koko ajan epämukavaksi ja hermostuneeksi kun hän kokoajan kyseli mitä oikeastaan tein iltaisin.

Seuraava suhteeni eromme jälkeen oli terve, mutta kokemukseni edellisestä suhteestani vaikutti tähän uuteen suhteeseen. Kun uusi poikaystäväni kysyi juhlasta johon olin menossa, pulssini nousi ja mietin miten kertoisin juhlista “oikealla” tavalla ja miten olisin sanomatta mitään “väärää”. Kesti kauan ennen kuin opin olemaan hermostumatta tämänlaisissa tilanteissa ja ymmärtämään että poikaystäväni kysymyksissä ei ollut taka-ajatuksia ja että voi olla olemassa suhde ilman mustasukkaisuutta ja kontrolliia.

Meillä kaikilla on matkalaukku jota kannamme mukanamme, joko pieni tai iso. Välillä sitä pitää penkoa kunnolla ja ehkä jopa käydä terapiassa jotta sen saa karsittua kunnolla ja poistaa kaikki turha. Voidaksemme päästää uuden henkilön elämäämme, tarvitsemme tilaa matkalaukuissamme.

//CECILIA

dating


There are no comments

Add yours