dejt-sms

“Hän sanoi ettei meidän pitäisi nähdä enää, mutta lähettää viestejä edelleen”

Hei!
Tapasin miehen pari kuukautta sitten ja silloin kun hengasimme, käyttäydyimme kuin pari. Kun “erosimme” hän sanoi ettei meidän pitäisi tavata enää koska “en jättänyt häntä rauhaan”. 

Hän lähettää edelleen viestejä..Kerran pari viikkoa sitten hän lähetti yhden linkin nettikauppaan yhteen hauskaan puseroon josta olimme puhuneet aikaisemmin ja jonka minä halusin että hän ostaisi. Se oli minusta aika söpöä. Jotain josta olimme vitsailleen ennen. 

Mutta  hän ei vastaa kun kysyn jos hän haluaa nähdä. Samaan aikaan hän voi kirjoittaa että olen hyvän näköinen jne. Ei kai hän vain halua chättäillä? Kai hän haluaa enemmän, eihänhän muuten kirjoittaisi minulle? Sovimme kuukausi sitten että tapaisimme mutta hän stressasi liian paljon eikä ehtinytkään nähdä. Sen jälkeen on ollut kuin ennen. Hän opiskelee 24/7 mutta ennenhän hän ehti nähdä. 

Lisään vielä että en ole kiinnostunut suhteesta hänen kanssaan, vaan haluan vain tietää miksi hän käyttäytyy näin! Voiko psykologiasta löytyä vastauksia?

Helena vastaa:

Hei ja kiitos viesistäsi!

Se mitä kuvaat on valitettavasti aika tavallinen kysymys, olen saanut sen sekä yksityiselämässäni että työssäni. Se on hankala tilanne koska siitä seuraa niin paljon hämmennystä. Kun saamme tulkinnanvapaita signaaleja, syntyy kysymyksiä koska emme ymmärrä mitä hän todella haluaa.

Kysyt jos psykologiasta voisi löytää vastauksia pulmaasi. Minulle tulle mieleen operantti ehdollistuminen jossa syy-seuraussuhde selittää käyttäytymistä. Käyttäytyminen josta seuraa jonkinlainen palkinto, toistuu todennäköisesti. Ajoittainen (intermittent) käyttäytyminen on ilmiö joka esiintyy esimerkiksi pelialalla kun pelaajat “voittavat” vain joissakin tapauksissa. Eli käytöksen vahvistus ei aina esiinny, vain ainoastaa joissakin tapauksissa ja eri vahvuusasteissa. Sinun tapauksessasi saat sen palautteen jonka haluat välillä, esimerkiksi kun hän kehuu ulkonäköäsi, muttet joka kerta.

Hän voi myös pelätä yksinjätetyksi tulemista ja haluaa siksi vahvistaa että hänellä on joku. Näin hän tuntee olevansa varmempi eikä niin pelokas. Hänen pelkonsa voi myös ilmaantua niin että hän vetäytyy pois kun sinä “tulet liian lähelle”. Me ihmiset haluamme kuulua läheiseen suhteeseen toisen henkilön kanssa, mutta jos toinen tulee liian lähelle meidän on vaikea käsitellä tunteita ja vetäydymme pois siitä jota halusimme. Hän ehkä haluaa rakkaussuhteen, mutta ei oikein tiedä miten hän saa sen. Kun hän on aloittamassa uutta suhdetta hän saa “pupun pöksyyn” kun suhde muuttuu liian vakavaksi ja ei pysty lähestyä tavalla jolla hän ehkä haluaa. En voi vastata kysymykseen mitä hän haluaa ja tuntee, voin vain kuvailla teorioita.

Kysymys jonka voit kysyä itseltäsi on: mitä odotat kumppaniltasi? Onko tilanne jonka kuvasit ihanteellinen suhteen alulle? Jos vastauksesi on ei, mieti miksi olet yhä yhteydessä häneen.

Turvallisessa ja toimivassa suhteessa on tärkeä olla avoimia ja rehellisiä. Täytyy siis pystyä keskustelemaan siitä, mitä suhteessa tapahtuu ja siitä mitä te tunnette ja ajattelette suhteestanne. Kuulostaa kuin olisit miettinyt paljon mitä hänen signaalinsa tarkoittavat. Oletko kysynyt häneltä? Kirjoitat että hän on sanonut ettei hän enäää halua tavata sinua ja silti hän näyttää mielestäsi päinvastaista. Oletko kysynyt häneltä tästä?

Toivottavasti vastaukseni auttoivat ja että voit nyt ymmärtää paremmin mitä teille on tapahtunut.

Onnea,
Helena

dating


There are no comments

Add yours