Couple-in-a-Winter-Park

“25-vuotias eikä minulla ole ollut poikaystävää”

Hei!
Olen 25-vuotias nainen ja minulla ei ole koskaan ollut poikaystävää (ei edes mitään lyhyttä seurustelusuhdetta), olen aina ollut tyytyväinen elämääni ja minulla on aina ollut paljon tekemistä sekä koulussa että koulun jälkeen, minulla ei siis oikein ole ollut aikaa muuhun.
Mutta nyt minulla on aikaa. Kaipaan henkilöä jonka kanssa olla yhdessä, joka rakastaa minua ja jota voin rakastaa. Olen tapanut jonkun täällä happypancakissä ja olemme chattailleet aika paljon. Kaikki tuntuu todella hyvältä, mutta ajatukseni hänestä ja mahdollisesta suhteesta muuttuvat koko ajan: voin ensin rakastaa ajatusta, mutta hetken kuluttua tuntea oloni epävarmaksi. Haluanko todella tätä? Mitä odotuksia hänellä on? En tiedä mitään suhteista, mitä tehdään ja miten käyttäydytään. Minun on myös vaikea päästää toinen ihminen lähelle. Miten uskallan päästää? Haluan suhteen, en halua olla yksin loppuelämäni. 
Kiitos etukäteen 
/S

Helena vastaa:

Hei S ja kiitos viestistäsi! Ymärrän kaipuusi ja että mietit sitä paljon. Kuulosta siltä kuin olisit täyttänyt elämäsi aktiviteeteillä ja muilla tärkeillä tehtävillä joiden takia sinulla ei ole ollut aikaa eikä sinun ole tarvinnut ajatella mitä kaipaat. Kirjoitat ettei sinulla ole ollut rakkaussuhdetta, tämän takia ei ole ihmeellistä että kaipaat suhdetta. Sinähän et ole tottunut suhteen rakentamiseen tai ylläpitoon. Sen sijaan sinulla ehkä on kokemusta ystävyyssuhteista? Kirjoitat ettet tiedä mitään suhteista, mutta jos katsot ympärillesi huomaat varmaan että sinulla on monta suhdetta elämässäsi. Miltä ne näyttävät? Oletko yhtä epävarma siitä miten suhteissa ollaan kun kyse on ystävyys- tai perhesuhteista? Jos et ole epävarma näissä suhteissa, tiedät luultavasti miten suhteita luodaan ja ylläpidetään, mutta juuri rakkaussuhteista et ole niin varma.
Kun tunteet muuttuvat epävarmasta varmaan edetakaisin, se johtuu yleensä pelosta. Mitä sinä pelkäät? Jos on vaikea päästää toinen lähelle, on yleensä vaikeuksia luottamuksen kanssa. Sinun voi esimerkiksi olla vaikea luottaa siihen että hän pystyy ja haluaa välittää sinusta ja kaikesta jota kannat. Sinulla ehkä on kokemuksia jotka olivat vaikeita sinulle jonka takia sinun on vaikea päästää toinen lähelle sinua.
On tärkeää että yrität päästä eroon ajatuksistisi siitä, mitä luulet että hän odottaa sinulta ja tutki mitä haluat suhteelta. Vaikuttaa siltä että haluat todella paljon suhdetta. Kirjoitat ettet halua olla yksin. Jotta pysyisit rakentaamaan terveen suhteen, yritä ymmärtää mitä haluat, mistä pidät ja mitä tarvitset. Mutta myös mitä et halua, mistä et pidä ja mitä et toivo. Tämä auttaa sinua ja auttaa sinua epävarmuudessasi. Tämän jälkeen sinun on uskallettava heittäytyä. Otat riskin kun päästät toisen elämääsi, koska hän voi loukata sinua. Se on myös ainoa tapa miten voit tutkia itseäsi suhteessa, siis juuri olemalla suhteessa. Niin opit miten reagoit, mitkä pelkosi ovat ja mitä sinun on tehtävä peloillesi.
Neuvoni on että yrität ymmärtää mikä saa sinut epävarmaksi. Missä tilanteissa olet epävarma ja mitä signaaleja henkilö lähettää jotka saavat olosi epävarmaksi? Yritä muuttaa ajatuksesi siitä että “et voi” tai “et tiedä” siihen että olet henkilö joka on tutkimusmatkalla uudessa paikassa. Lopulta on tärkeää hyväksyä epävarmuutesi, sillä ei ole mitään outoa että tunnet epävarmuutta. Anna sen olla. Se ei tarkoita että sinun on tehtävä kuten epävarma olosi sanoo.
dating


There are no comments

Add yours