couple-hug-love-separate-with-comma-favim-com-213871

“Pelkään että loukkaannun taas”

Hei,
Olen 27-vuotias nainen. Olen ollut sinkku nyt 14 kuukautta. Olen käynyt treffeillä ehkä 20 miehen kanssa (Max 1-3 treffiä saman miehen kanssa) eroni jälkeen. 
Ennen olen seurustellut non-stop siitä asti kun olin 14-26-vuotias. Pisin suhde kesti 8 vuotta. 
Vanhempani erosivat kun olin 4 ja äitini on sairas enkä ole tavannut häntä moneen vuoteen. 

Ongelmani aikaisemmissa suhteissa on ollut luottamus kumppaniini, vaikkei minulla ole ollut syytä olla luottamatta häneen ja olen pelännyt todella paljon että hän jättää minut. Ja sehän on tapahtunut minulle monta kertaa. Siis jätetyksi tuleminen. Tänään olen vahvempi ja itsenäisempi kuin olen koskaan ollut. Viihdyn sinkkuna olemisena. Mutta nyt pelkään loukkaantuneeksi tulemista jos alan seurustella taas. En jaksa uutta eroa, en varsinkaan näin nuorena. Vaikka olen tyytyväinen elämääni, haluan rakastua. Kaipaan perheen muodostamista enkä halua pelätä eroa ja jätetyksi tulemista. 

Tulipas tästä pitkä viesti, toivottavasti ehditte ja haluatte vastata! :)

Kiitos etukäteen,
Y.T. Sandra

Håkan vastaa:

Hei Sandra,

Kiitos kysymyksestäsi.

Kun luen viestiäsi ymmärrän että olet ristiriitaisessa tilanteessa läheisyyden ja rakkauden kaipuun, ja pettymisen pelon keskellä. Kirjoitat että olet tänään itsenäisempi ja vahvempi kuin koskaan ennen ja että viihdyt sinkkuna olemisena. Kirjoitat myös että olet tapaillut noin 20 miestä noin vuoden ajan. Oletko varma että viihdyt sinkkuna olemisena? Kirjoitat että haluat rakastua ja perustaa perheen, mutta pelkäät toisen lähestymistä koska pelkäät että loukkaannut taas. Ymmärrän pelkosi. Mutta haluatko että pelkosi on rakkaudenkaipuutesi tiellä?

Kirjoitat että aikaisemissa suhteissa sinulla on ollut ongelmia luottamuksen ja mustasukkaisuuden suhteen. Olet siis pelännyt jätetyksi tulemista. Silloin myös se mitä eniten olet pelännyt on tapahtunut: sinut on jätetty ja sitä paitsi monta kertaa. Miksi luulet että aikaisemmat kumppanisi ovat jättäneet sinut? Luottamus ja mustasukkaisuus voivat joskus aiheuttaa sen ettemme halua olla ilman kumppaniamme ja haluamme aina tietää missä hän on ja mitä hän tekee. Tämä voi olla liian paljon hänelle, jonka takia hänen mielestä suhdettaa ei kannata jatkaa. Kirjoitat myös että vanhempasi erosivat kun olit todella nuori ja äitisi on sairas, nämä voivat molemmat olla seikkoja jotka vaikuttavat siihen millainen olet ja miten käyttäydyt suhteissa. Jos lapsena on joskus saanut lohdutusta suruun, mutta toisina kertoina ei ole saanut, voi lapsesta tulla pelokas ja pelätä jätetyksi tulemista. Aikuisena nämä henkilöt ovat usein herkkiä ja tunteikkaita ja voivat siksi läheisissä suhteissa säikyttää kumppanin koska tunteet ovat niin vahvoja ja isoja. Tai jätetyksi tulemisen pelko voi olla niin voimakas ettei uskalla aloittaa suhteita.

Kun aloitamme uuden suhteen, on kuin tarinamme alkaisi alusta. Yritä miettiä jätetyksi tulemisen pelkoasi. Yritä ymmärtää miksi tunnet niin kuin tunnet, muuten voit päätyä samoihin tilanteisiin kuin olet ennen joutunut. Yritä kehittää suhdettasi itseesi. Voit esimerkiksi käydä kursseilla, terapiassa, lukea kirjoja, etsiä tietoa netistä tai kirjoista, jne.

Onnea matkaan,

Håkan

dating


There are no comments

Add yours