barbie

Onko ok muokata kuvia?

Tänään on todella helppoa muokata kuvia kuvankäsittelyohjelmilla ja muuttaa ulkonäköä “paremmaksi”. Vain muutama vuosi sitten tarvittiin ammattitaitoa esimerkiksi Photoshopin käyttöön, mutta tänään kaikki voivat muokata kuviaan muutamassa sekunnissa.

Haluamme kaikki näyttää parhaat puolemme ja sen takia voi tuntua houkuttelevalta ladata kuva jossa näyttää mielestään oikein hyvännäköiseltä – vaikka kuva ei ehkä ole ihan todellisuuden mukainen. Mutta missä raja menee? Onko ok meikata paljon ja käyttää imartelevaa valaistusta? Tai käyttää pari vuotta vanhaa kuvaa aurinkolomalta kun painoi kymmenen kiloa vähemmän kuin tänään?

Jopa kaunis nainen, kuten näyttelijä Anne Hathaway, näyttää erilaiselta ilman meikkiä. Kumpi näistä kuvista on “aidompi”? Kuva jossa hänellä on juhlameikki ja -kampaus vai kuva jossa hän näyttää väsyneeltä ja arkiselta? Molemmat kuvathan on hänestä ja näyttävät vain kaksi eri puolta hänen elämästään. Jos hänellä olisi tili Happy Pancake:issä, uskon että hänellä olisi gaalakuva profiilikuvanaan.

 

Anne

 

Tämä voi vaikuttaa helpolta – täytyy vain olla oma itsensä ja valita kuva jossa näyttää itseltään, vai mitä? Mutta, minkä puolistani valitsen kuvaamaan minua? Samalla tavalla kuten en kirjoita huonoista ominaisuuksistani esittelytekstiini, en myöskään halua ladata huonoa kuvaa minusta. Mutta en myöskään halua mennä treffeille henkilön kanssa joka ei tunnista minua! Täytyy löytää tasapaino. Korostaa parhaita puoliaan, mutta ei valehdella.

Minulla on ystävä joka on todella tarkka siinä, että hänellä on aina kuva itsestään ilman meikkiä ja täydellistä kampausta deittiprofiilissaan. Näin he joiden kanssa hän menee treffeille eivät ainakaan pety hänen ulkonäköönsä. Se kuulostaa minusta viisaalta, mutta en tiedä jos itse uskaltaisin.

 

Entä mitä te ajattelette tästä?

 

bieber madonna
jonathan-rhys-meyers-retouched

Kolme julkkista joiden kuvia on käsitelty paljon: Justin Bieber, Madonna ja Jonathan Rhys Meyers.

dating


There are no comments

Add yours