couple-sitting-on-park-bench

“Miten kerron deitilleni että asun vanhempieni luona?”

Hei!

Täytän kohta 26 vuotta ja minulla ei ole kumppania sitten teinivuosieni. Nyt haluan löytää jonkun joka tekee minut onnelliseksi ja olen sen takia alkanut deittailla tosissani. Yksi aika iso asia haittaa kuitenkin deittailuani, asun nimittäin vielä vanhempieni luona ja se tuntuu vähän… nololta? lapselliselta? Olen varttunut hyvässä kodissa ja minulla on hyvä suhde vanhempieni kanssa. He ovat iloisia että asun kotona, sillä maksan vuokraa ja autan kotiaskareiden kanssa ja eläinten hoidossa. En tunne että minun tarvitsisi muuttaa, mutta kun deittailen tuntuu väärältä että asun äidin ja isän luona. Miten kerron deitilleni että asun vanhempien luona? Mitä hän sanoo ja ajattelee siitä?

//T

HÅKAN VASTAA:

Hei T,

Olet huolestunut siitä, miten muut näkevät sinut ja mitä mieltä he ovat sinusta. Siitä, että olet valinnut asua vanhempiesi luona. Kuvailet sitä nolona ja lapsellisena. “Deittiviidakossa” voi olla monta jotka ovat samaa mieltä kanssasi; “miksi hän asuu edelleen kotona? Hänhän on kohta 26 vuotta”, jne. Toiset taas eivät välitä siitä yhtään. Näemme eri asioita eri tavoin ja se, miten ne esitetään meille vaikuttavat siihen miten näemme ja käsitämme ne. Jos teet siitä, että asut vielä kotona, ison jutun, voit tehdä kärpäsestä härkäsen. Jos sen sijaan et tee siitä suurta numeroa, kerrot sen myös eri tavalla ja deittisi mielestä se ei ole niin iso juttu.

Voit kysyä itseltäsi: miksi valitsen asua vanhempieni luona? Asunko itseni, vai jonkun muun takia? Tunnenko esimerkiksi oloni yksinäiseksi vai asunko vanhempieni takia vielä kotona? Mitä kaipaan ja miltä toivon että tulevaisuuteni näyttää? Miltä nykyinen elämäni näyttää verrattuna toivetulevaisuuteeni? Mitä minun on tehtävä niin, että tulevaisuudestani tulee kuten toivon?

Tavallinen deittikysymys on tietenkin miten elämme elämiämme ja tämän takia ymmärrän että mietit asumistasi nyt. Mieti sensijaan miten sinä reagoisit jos deittisi kertoisi että hän asuu vanhempiensa luona.

Rehellisyys kannattaa kaikissa suhteissa, joten kerro heti kun se tuntuu oikealta.

Onnea,
Håkan

dating


There are no comments

Add yours