3b889a1afa086222553b17da53e1c680

Onko nimellä väliä?

Ja kysyä hänen nimeään
sitä en usko että teen
Pelkään vähän
että kun kuulen sen niin meen.

Suunnilleen noin yksi vanha laulu menee, joka kertoo henkilöstä joka ei pidä hänen “heilansa” nimestä. Piileekö siinä jokin totuus? Onko deitin nimellä merkitystä? Vai onko se vain todella pinnallinen kysymys?

Olen miettinyt nimikysymystä aika kauan ja puhuin siitä pari päivää sitten kaverini kanssa. Kaverini oli tavannut naisen nimeltä Minna. Kaverini piti hänestä todella paljon, mutta Minna ei valitettavasti tuntenut samoin. Muutama viikko myöhemmin kaverini oli taas menossa treffeille, taas Minna-nimisen naisen kanssa. Siitäkään ei valitettavasti tullut mitään vakavampaa seurustelua. Kun hän nyt kertoi minulle kolmannesta Minnasta, jonka hän oli tavannut työn kautta, minun oli pakko kysyä:
– Sinulla vaikuttaa olevan jonkinlainen pakkomielle nimeä Minna kohtaan. Liittyyköhän se “ensimmäiseen” Minnaan josta pidit niin paljon?

Kaverini ei ollut vakuuttunut analyysistani, eikä se oikeastaan yllätä minua, sillä tunnistin hänen käyttäytymiskuvionsa. Minusta on olemassa nimiä jotka herättävät kiinnostusta ja nimiä jotka päinvastoin “tappavat” kiinnostuksen. Tämä ei tietenkään johdu pelkästä nimestä, vaan muistoista jotka tietyt nimet herättävät. Minusta tuntuisi esimerkiksi oudolta seurustella henkilön kanssa joka on samanniminen kuin vanha tätini.

Deittisivustoilla meillä on käyttäjänimemme, jotka usein eivät paljasta oikeaa nimeä. Muutaman viestin jälkeen voi siksi yllättyä joko positiivisesti tai negatiivisesti. En tietenkään haluaisi että nimellä olisi mitään merkitystä, mutta näin minä tunnen.

Mitä mieltä te olette? Onko nimellä väliä?

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. Herra77

    Minun mielestä keksitty nimi voi toimia houkuttimena tutustua profiiliin tarkemmin, vaikka kuva ei toimisikaan ja sit jääkin “koukkuun”.
    Itsellä ainakin exieni nimiset hlöt eivät oikein nappaa. Olisi outoa (liian tuttua) huudella eri henkilöä samalla nimellä kuin henkilöä, josta pahimmillaan on juuri eronnut.
    Toisaalta jos henkilö osoittautuu iihanaksi niin ei nimellä ole väliä. Voihan keksiä uudelle rakkaalleen kutsumanimen.
    UGH!


Post a new comment