happy-p

OK olla kaveri eksän kanssa?

Onko ok olla kaveri entisen kumppaninsa kanssa? Monet vastaisivat varmaan heti “tietenkin, jos erosi kavereina, miksi lopettaisi yhteydenpidon vain koska ei enää ole yhdessä?”. Mutta onko se oikeastaan niin helppoa? Voiko koskaan päästä sata prosenttisesti rakkaussuhteen yli ja viettää aikaa yhdessä ilman tunteita? Minulla on painajaisesimerkki jonka takia suhtaudun todella eväilevästi siihen kun uusi kumppanini on hyvä kaveri eksänsä kanssa. Tulen mustasukkaiseksi ja epäileväksi koska ajattelen vain sitä, että heillä on joskus ollut yhteinen arki. He ovat harrastaneet seksiä, viettäneet aikaa toistensa perheiden ja kavereiden kanssa, unelmoineet yhteisestä tulevaisuudesta ja keksineet hölmöja nimiä toisilleen. En voi vai ajatella että se on menneisyyttä.

Kun entinen poikaystäväni kertoi että hänellä on yhteishuoltajuus eksänsä kanssa heidän kissastaan hermostuin vähän. Toinen merkki siitä, että heidän suhteensa ei ollut ihan loppu oli se, että poikaystävälläni oli edelleen hänen eksänsä avain avainnipussaan ja poikaystäväni  kylpyhuoneen kaapissa oli edelleen hänen eksänsä tavaroita. Hän yritti selitellä jotain siitä miten hänen pitäisi heittää nämä tavarat roskiin muttei ollut ehtinyt. He puhuivat myös välillä puhelimessa yhteisistä pankkiasioista ja silloin poikaystäväni meni aina toiseen huoneeseen ja kuulin kuinka he vitsailivat ja vetivät “inside” vitsejä. 

Lähellä puolivuotispäiväämme hän veti maton altani – hän kertoi että hänellä oli edelleen tunteita eksäänsä kohtaan. Kaikki epäilykseni joita olin yrittänyt sivuuttaa olivatkin totta. 

Tämä tapahtui seitsemän vuotta sitten, mutta se on jättänyt jälkensä minuun. En tiedä jos voin koskaan uskoa jos tuleva(t) kumppanini sanovat että hänellä ei enää ole tunteita entisiä tai entistä kumppaniaan kohtaan. Enhän minä itsekään ole onnistunut olemaan kaveri eksieni kanssa. Liian paljon tunteita ilmassa; vihaa, pettymystä, surua… Niin, ja tietenkin myös kaveruutta. Hän on henkilö jonka kanssa olen jakanut arkeni ja joka tuntee minut paremmin kuin monet muut.

Haluan tietenkin vain kaikkea hyvää entisille kumppaneilleni, mutta käsi sydämellä en oikeastaan haluaisi että he tapaavat jonkun uuden. Vielä vähemmän haluan että he menevät naimisiin, hankkivat lapsia ja elävät onnellisina loppuelämänsä jonkun muun kanssa kuin minun. Sanomme ehkä että olemme kavereita, mutta kun hän löytää jonkun uuden tulen varmaan poistamaan hänet FB-kavereistani. Lapsellista? Ehkä, mutta en halua että joka kertaa kun avaan tietokoneeni näen vain onnellisia kuvia heistä. Minulle eksä on joku joka vain on kaunis, rakas muisto – meidän ei tarvitse olla yhteinen tulevaisuus.

 

Mitä mieltä sinä olet?

dating


There are no comments

Add yours