kaer-i-gift-man

“En ole koskaan unohtanut nuoruuden rakkauttani”

Hei Håkan!
Olen ymmälläni ja tarvitsen apua ulkopuoliselta. 

48 vuotta sitten, kun olin nuori, minulla oli suhde joka kesti vuoden. En ole koskaan voinut unohtaa häntä. Tapasimme taas 2014 Facebookissa ja sovimme että tapaisimme. Tapasimme ja mitäköhän silloin tapahtui – rakastuimme taas. En ole koskaan ennen tuntenut samaa intohimoa, mutta hän on valitettavasti naimisissa. Tapailimme noin neljä kuukautta, hänen vaimonsa sai tietenkin lopulta tietää tästä ja he erosivat. Meillä oli ihana aika yhdessä noin vuoden, matkustelimme ja teimme muita ikimuistoisia asioita yhdessä. Kolme kuukautta sitten hän sanoi että hän ja hänen entinen vaimonsa halusivat yrittää palata yhteen. Hänen eksänsä halusi saada uuden mahdollisuuden sillä heidän eronsa oli “mennyt niin nopeasti”. He olivat olleen naimisissa 30 vuotta, jota hänen oli vaikea unohtaa ja hänen edellinen vaimonsa rakasti edelleen häntä todella paljon. Emme ole puhuneet kuuteen viikkoon, mutta soitin hänelle neljä päivää sitten ja sovimme että jatkaisimme yhteydenpitoa. Halua seurustella hänen kanssaan ja elää yhdessä hänen kanssaan, mutta tunnen oloni todella epävarmaksi. Tiedän että hänellä on edelleen tunteita minua kohtaan, mutta mitä minä voin tehdä. Asumme noin 300 km toisistamme, olen valmis muuttamaan yhteen hänen kanssaan. Eksä asuu uudessa asunnossa, mutta he asuvat vanhassa kodissaan viikonloppuisin. Heillä on yhteisiä aikuisia lapsia joilla on omat perheensä. Ajattelen häntä 24/7, en pysty keskittymään työhöni ja käyttäydyn kuin teini… En tiedä pystynkö odottamaan häntä ja siinä tapauksessa kuinka kauan. 

Mitä teen?

Tulen todella iloiseksi vastauksesta, mikä se ikinä onkaan. 
Kiitos etukäteen! 

HÅKAN VASTAA:

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi.

Se herätti monta ajatusta ja kysymystä: minkä takia erositte 48 vuotta sitten? Teillä oli vuoden mittainen intohimoinen suhde pari vuotta sitten – minkälainen elämäsi on ollut sen jälkeen? Onko sinulla samanlainen tausta kuin hänellä, siis lapsia ja avioliitto(ja) takana? Oletan että olet nyt sinkku.

Tarinanne toistuu, neljäkymmentäkahdeksan vuotta myöhemmin. Toistuuko se samasta syystä? Jättikö hän sinut 48 vuotta sitten, vai sinä hänet? Kuviot toistavat usein itseään. Kirjoitat että et ole koskaan voinut unohtaa häntä – miten hän on ollut osa elämääsi kaikkien näiden vuosien ajan? Tapahtuiko jotain elämässäsi kun päätit ottaa yhteyttä häneen 2014? Ero, ehkä? Kumpi teistä otti yhteyden Facebookissa ja kumpi ehdotti että tapaisitte?

Rakastuitte intohimoisesti taas. Matkustitte ja vietitte aikaa yhdessä. Tulkitsen sen jonkinlaisena uusintana nuoruuden rakkaudestanne, ehkä tapana kokea kaiken minkä ette voineet kokea vuosina joina ette olleet yhdessä. Olet rakastunut tähän mieheen, et ole ennen tuntenut niin ja ajattelet häntä koko ajan. Olet valmis tekemään suuria muutoksia elämässäsi, kuten muuttamaan, niin että rakkautenne saa uuden mahdollisuuden. Tätä kutsutaan ihastumis- tai rakastumisvaiheeksi. Silloin ajattelee enemmän tunteitaan kuin järkeään. Tämä vaihe kestää muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen ja on jännittävä ja sietämätön vaihe. Silloin ei tiedä mihin suhde on menossa ja jos siitä voi tulla jotain. Tämä vaihe vaatii paljon voimaa ja energiaa.

Elämme kulttuurissa jossa saamme valita kenen kanssa haluamme olla yhdessä ja voimme erota ilman suurempia kohuja. Hän valitsee silti jäädä avioliittoonsa ja haluaa yrittää saada sen toimimaan ja näin hän saa sinut näyttämään hölmöltä. Ymmärrän että se on kivuliasta. Se on kuitenkin valinta, jonka hän on tehnyt aikuisena miehenä. Suhde koostuu monesta eri osasta ja intohimo ja turvallisuus ovat kaksi osaa. Sillä jotta suhde voisi voida hyvin, siinä täytyy olla sekä turvallisuutta että intohimoa.

He ovat eläneet avioliitossa kauan ja luoneet monta tunnesidettä jonka takia intohimon seuraaminen ei tunnu turvalliselta valinnalta. Se johtuu yleensä pelosta, siitä ettei uskalla, mutta se voi myös olla tarkkaan harkittu päätös. Saamme kai olettaa että heidän avioliitossa on monta hyvää puolta, koska he ovat olleet naimisissa niin kauan. Kirjoitat myös että hänen entinen vaimonsa haluaa antaa heidän avioliitolleen toisen mahdollisuuden ja että hän, kuten sinä, kaipaa häntä ja rakastaa häntä todella paljon. Eron jälkeen kestää kauan kunnes voi jättää tunteet taaksensa, jonka takia voin ymmärtää että he haluavat antaa suhteelleen uuden mahdollisuuden. He ehkä tulevat tulokseen että heidän kuuluu erota tai että he haluavat jatkaa suhdettaan ja sinun on suhtauduttava molempiin päätöksiin. Anna heidän olla sen ajan kun he tarvitsevat. Sinä et voi tehdä päätöstä hänen puolestaan, mutta voit kertoa mitä sinä haluat ja toivot. Sen enempää et voi tehdä.

Olet soittanut hänelle ja sanonut että haluat jatkaa yhteydenpitoa ja toivot että palaatte yhteen. Kysy itseltäsi: miksi haluat palata yhteen? Menet tavallaan yli rajan jonka hän on asettanut sinulle. Kysyt miten kauan voit odottaa häntä, olet itse ainoa joka voi vastata siihen.

Onnea,
Håkan

dating


There are no comments

Add yours