tumblr_inline_n0n0xek3lp1swks66-1

Muodosta oma käsityksesi

Miten tärkeää on tietää deittinsä rakkaushistoriasta? Esimerkiksi miten monta entistä kumppania hänellä on ja milloin viimeinen suhde loppui. Onko tämä tieto ratkaisevaa vai onko parempi muodostaa oma käsityksensä henkilöstä? Minä äänestän viimeistä vaihtoehtoa.

Uusissa suhteissa puheet eksistä tulevat esiin aika aikaisin, ainakin minun kokemusten mukaan. Joskus, kun on oikeanlaista “kemiaa” välillänne, se voi tuntua luonnolliselta puheenaiheelta. Voi ymmärtää toista ja hänen kokemuksiaan. Tarkoitan niitä tilanteita jolloin nämä puheet ovat vain tullut ylös ei-mistään.

– Jaahas, mites kauan sinä olet ollut sinkku?

Kysymys voi esimerkiksi kuulua noin ja siihen on oikeastaan todella helppo vastata numerolla. Mutta kysymykseen MIKSI on ollut sinkku on vaikeampi vastata. Voi olla monta eri syytä miksi on ollut sinkku, mutta ne unohtaa helposti.

Ymmärrän hyvin miksi uusissa suhteissa haluaa kysyä entisistä kumppaneista. Sillä nämä keskustelut voivat kertoa paljon hänestä jonka kanssa seurustelee. Jos hänellä on ollut vähän suhteita tai ei yhtään – mitä se sanoo hänestä? Hän ei ehkä ole niin suosittu tai hänellä on ehkä ollut vaikeuksia läheisyyden kanssa. Jos hänellä sen sijaan on ollut monta suhdetta, hän voi vaikuttaa suositulta, mutta myös epäluotettavalta sillä hän heittäytyy usein uusiin suhteisiin.

Ja ok, voi olla hyvä tietää uuden kumppaninsa eksistä, mutta minun mielestäni siinä voi myös olla jotain negatiivista. Uskon sillä että näitä tietoja voi käyttää väärin, niin että vanhat kuviot vahvistuvat. Jos esimerkiksi tiedät että deitilläsi on ollut vaikeuksia löytää kumppania, alat ehkä etsiä vikoja hänessä miksi hänellä on ollut näitä vaikeuksia. Tätä ei luultavasti tapahtuisi jos et tietäisi hänen seurusteluhistoriasta.

Kuuntelin pari päivää sitten podcastia jossa jalkopallovalmentaja kertoi siitä, miten hänestä tuli tunnettu hänen tavastaan valmentaa “vaikeita”, mutta lahjakkaita, pelaajia jotka joutuvat usein tappeluihin ja muihin hankaliin tilanteisiin. Hän joka haastatteli kysyi miten hän teki, soittiko hän entisille valmentajille kysyäkseen miksi pelaajalla on mennyt niin huonosti. Valmentajan vastaus oli yllättävä:

– Juuri niin minä EN tee. Kohtelen uusia pelaajia kuten tyhjiä sivuja kirjassa ja muodostan omat käsitykseni heistä.

Näin meidän pitäisi ehkä myös ajatella kun seurustelemme ja deittailemme.

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. Sauli

    Joo, valmentajan kommentti on hyvä, jokaisen pitäisi suhtautua uuteen tuttavuuteen kuin tyhjään sivuun.
    Erityisesti jollei ole lainkaan sitä edellistä suhdetta on vaikea vakuuttaa kumppania siitä, että voi silti olla hyvä mies tai nainen. Mitä enemmän ikää karttuu ilman seurustelusuhteita, sitä vaikeammaksi vakuuttelu käy. Jollei voi rehellisesti kertoa olleensa viimeiset 20 vuotta munkki- tai nunnaluostarissa, on vaikeaa antaa uskottava selitystä, miksei seurustelukumppania ole löytynyt.


Post a new comment