bal-just-another-day-at-the-office-for-don-and-megan-draper-20120429

“Don’t shit where you eat”

“Don’t shit where you eat!” Oletko kuullut tämän sanonnan? Minä kuulin sen ensimmäisen kerran pari vuotta sitten kun kerroin kaverilleni että olen kiinnostunut naapuristani, mutta pelkäsin mitä välillämme tapahtuisi jos kertoisin naapurilleni. Kaverini mielestä minun ei kannattanut kertoa tunteistani naapurille, sillä kuten otsikon sanonta sanoo, ei kannata ottaa riskiä että nolaa itsensä paikassa johon palaa usein. Ei siis kannata mennä sänkyyn työkaverin/parhaan kaverin/naapurin kanssa…

Kaksi vuotta sitten p*skasin oikein kunnolla ruokaani (hyi, miten ällöttävältä se kuulostaa suomeksi?) kun aloin seurustella työkaverini kanssa. Teimme töitä samassa freelance-toimistossa ja hänen isänsä oli sitä paitsi yksi toimeksiantajistani. Monen mielestä työpaikkaromassit vaikuttavat ehkä romanttisilta – flirttailua kahviautomaatin luona, pussailua hississä, jne., mutta minun mielestäni se oli  t o d e l l a  noloa ja vaikeaa. Kävelin ympäri toimistossamme naama punaisena ja yritin näytellä normaalia. Minun oli vaikea pitää työ ja yksityiselämä erillään, enkä voinut keskittyä työhön sillä ajattelin vain meitä. Kaikki loppui siihen, että vaihdoin toimistoa. 

Voin tehdä töitä missä haluan sillä olen itsensätyöllistäjä, mutta mitä olisi tapahtunut jos olisimme olleet töissä samassa yrityksessä? Mitä jos suhteemme olisi loppunut koska en pysynyt olla samassa työpaikassa kuin hän? Entä mitä jos hän olisi ollut pomoni?

Sama asia tapahtui naapurini suhteen. Jos meillä olisi ollut suhde ja olisimme eronneet, meidän olisi pitänyt asua samassa talossa ja nähdä toisemme joka päivä. Voisin jopa kuulla kun hänellä oli naisia luonaan. Seistä korva kiinni seinää vastaan ja pulssini löisi tuhatta ja sataa. 

Olisiko suhde naapurin kanssa sen arvoista? Tuskin. Toisaalta tilaston mukaan monet parit tapaavat työpaikalla. Ymmärrän miksi, työpaikkahan on luonnollinen tapaamispaikka jossa vietämme paljon aikaa. Tapaamme usein työkavereitamme useammin kuin kavereitamme ja perhettämme, joten ei ole ollenkaan outoa että voi saada tunteita kolleegaansa kohtaan. Mutta kannatta silti miettiä tarkkaan jos haluaa aloittaa suhteen henkilön kanssa jonka kanssa on jo toisenlainen suhde, kuten työkaveruus.

 

b0dd592b2dd146832d1c5f080301b5b4
Mitä mieltä sinä olet tästä? Voisitko seurustella työkaverin, naapurin tai kaverin kanssa?

dating


There are no comments

Add yours