Herbs and spices selection, close up

Mausta pois sinkkuelämäsi?

Tarvitseeko sinkkuelämäsi herätyskellon joka muistuttaa että on riski että elät yksin koko loppuelämän jos ei ala etsiä kumppania tosissaan? Sain oppia kantapään kautta että näin ainakin tanskalaiset ajattelevat.

Kirjoitan tämän kirjoituksen 37-vuotispäivänäni ja olen tänään miettinyt muita syntymäpäiviäni. Kun täytin 30, olin työmatkalla saaristossa. Illalla tanskalainen kolleegani pyysi minua tulemaan hänen autolleen. Tein niin, koska luulin tietäväni mitä hän halusi. Olin varma että hänellä olisi olutta autossaan ja että viettäisimme iltaa, joisimme olutta ja puhuisimme kaikesta.

Istuuduin ruohikolle, mutta kun katsoin ylös aurinkoiseen taivaaseen ja ulotin ottamaan oluttölkin, olutkori olikin tyhjä. Sain jotain ihan muuta. Ensin 1oo kiloa painavan tanskalaisen päälleni ja seuraavaksi muovisäkin täynnä valkopippuria ylleni. Kun makasin siinä kirvelevien silmieni kanssa en ymmärtänyt mitään, mutta kaikelle oli tietenkin selitys. Vaikka korvanikin olivat täynnä mausteita kuulin kuitenkin miten kolleegani sanoi että tämä on tanskalainen perinne.

Noin tunnin suihkun jälkeen sain lisää tietoja tästä perinteestä. Jos olet 25-vuotias ja sinkku, saat kanelia päällesi ja kun täytät 30, mauste muuttuu valkopippuriksi. Tämä perinne on 1500-luvulta asti – ajalta jolloin tanskalaisten maustemyyjien oli matkustettava edestakaisin niin paljon etteivät heillä ollut aikaa löytää kumppania tai mennä naimisiin. Heitä alettiin siksi kutsua pebersvends:eneiksi, siis pippurimiehiksi. Naiset olivat pebermöitä, siis pippurineitsyitä. Todella loogista, vai mitä? 😉

On kuitenkin helppo huomata että tämä leikki on ajalta kun ihmiset eivät eläneet niin kauan kuin nyt. Nyt harva panikoi jos he eivät ole naimisissa 30-vuotiaina. Siksi tämän mausteleikin on minusta sovellettava päivän yhteiskuntaan. Vuonna 2017 35- ja 45-vuotiaiden ei kai pitäisi päästä helpolla, vai mitä? Mitä mausteita ehdotatte?

Ja tiedättekö muuten jos on olemassa samanlaisia perinteitä muissa maissa, joissa naimattomia yritetään saada ymmärtämään että on aika mennä naimisiin?

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours