Deittikurssit

Deittikurssit – diggata vai dissata?

Päivän “deittimarkkinalla” on monta palvelua jotka voivta auttaa deittailussa, kuten deittikurssit. Onko kyynistä oppia kaikenlaisia deittiniksejä vai voiko näistä kursseista oikeasti oppia jotain?

Vähän aikaa sitten niin sanottu deittivalmentaja oli mukana tv:ssä keskusteluohjelmassa. Hän sanoi aika agressiivisesti etteivät kaksi yleisössä istuvaa miestä löydä kumppaneita liian huonon itseluottamuksen takia:
– Ei ihme että olette sinkkuja kun näytätte tuolta, ryhdistäytykää! Tarvitsisitte osallistua kurssilleni.

Toisessa ohjelmassa Petra (sinkku joka kokeilee deittailua eri puolilla maailmaa) sai myös deittineuvoja kun hän oli USA:ssa. Deittigurun mielestä Petra oli kaunis, mutta hän olisi vielä kauniimpi jos hän laihtuisi. Tämän gurun mielestä hän ei nimittäin vaikuttanut elävän terveellistä elämää koska hän painoi pari kiloa “liian paljon”. Illalla tämän kohtaamisen jälkeen, Petralla oli treffit. Hän kysyi itseltään:
– Voinko paremmin kun kuulen että olen vähän paksu? En, minun on yritettävä olla ajattelematta sitä.

Entä mitä mieltä minä olen – voiko deittikurssit auttaa deittailussa? Suhtautumiseni näitä valmentajia ja kursseja kohtaan on ristiriitainen. Enkä tarkoita vain deittivalmentajia vaan myös valmentajia muissa alueissa, kuten työelämässä.

Ymmärrän tietenkin että kaikki voivat aina oppia uusia asioita ja tulla paremmiksi. Minä esimerkiksi puhun usein liian nopeasti. En myöskään elehdi paljon kun puhun tai naura kovaa ääneen. Siksi uusi henkilö jonka kanssa menen treffeille voisi luulla että olen stressaantunut tai vakava henkilö, vaikka en oikeastaan ole ollenkaan kumpaakaan. Voisiko deittivalmentaja tai deittikurssit muuttaa käyttäytymiseni sellaiseksi, että se vastaisi enemmän oikeaa luennettani? Sehän olisi mahtavaa. Korotan sananvalintaani “vastaisi enemmän” sillä et voi koskaan päättää miten toinen henkilö tulkitsee sinua.

Toisaalta on olemassa riski että deittineuvot ja deittikurssit muuttavat henkilöä liikaa, niin että jopa persoonallisuus muuttuu. Sillä mitä tapahtuu jos muuttuu liikaa; laihtuu monta kiloa, muuttaa vaatetyyliä ja deittailee tarkan suunnitelman mukaan? Silloin voi helposti muuttua niin paljon ettei edes itse tunnista itseään. Ja se ei ole hyvä juttu.

Mitä mieltä te olette?

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours