barbie-and-ken-landscape

Machomies etsii tyttönaista

– Miten joku voi pukeutua noin?
Kysyi kaverini kun söimme lounasta muutama päivä sitten.
– Mitä? vastasin.

En ymmärtänyt ollenkaan mistä hän puhui, sillä ainoa henkilö jonka näin jalkakäytävällä oli nainen tavallisissa, mustissa farkuissa ja puserossa.

– Joo, mutta tuohan on tyypillistä suomalaisille naisille – pukeutua arkisesti ja näyttää miehiltä. Euroopassa et näe tuon näköisiä naisia. Siellä naiset eivät pelkää olla naisia.

Kaverini on “perinteinen” tyyppi. Hän ei ole “ääripäätyyppi”, mutta hänen asuntonsa ei esimerkiksi ole koskaan sotkuinen. Hän tulee mielellään kotiin katettuun pöytään ja hän on tuo rahaa perheeseen. Hän pitää naisista jotka ovat hänen mukaansa “naisellisia”; sekä pukeutumisessaan että käyttäytymisessään. Hän on itse mielellään olla johtajaroolissa ja “selittää miten maailma toimii”, sillä “hänhän tietää parhaiten”. Hänelle ei ole tärkeää että hän ja hänen kumppaninsa ovat samanlaisia ja voivat kommunikoida syvistä asioista. Hän haluaa siis olla yhdessä vastakohtansa kanssa.

Minulla on toinen kaveri joka on hänen vastakohtansa. Hän on rauhallinen, mietteliäs ja todella epämacho. Hänellä on myös ihan eri maku kumppaniensa suhteen. Hän haluaa löytää kumppanin joka on kuten hän, mutta nainen. Jos hän menee treffeille ja hänen deitillään on korkeat korot, käsilaukku ja paljon koruja, hänen tekee mieli paeta.

Teoriani tämän asian suhteen on (jota saatte tietenkin joko tukea tai olla eri mieltä), että machomiehet etsivät tyttömäisiä naisia. Ja päinvastoin. He eivät ehkä aina ole niin samanlaisia tai viihdy toistensa seurassa niin hyvin, mutta tarkoilla rooleilla he tietävät mitä odottaa ja mitä he saavat.

Olen itse enemmän kuten kaveri numero kaksi. En viihdy henkilöiden seurassa jotka eivät ole olleenkaan kuten minä. Se voi olla hauskaa aluksi tai vaiheittain, mutta jos haluaa rakentaa kestävän suhteen, se ei toimi. Mitä mieltä te olette?

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are 3 comments

Add yours
  1. Dalshton

    Juurikin noin mitä rose sanoi. Aika naiivia ajatella, että hyvän keskustelun edellytys on se, että nainen pukeutuu arkisesti, eikä naisellisesti. Feminiinisyydellä on oikeasti erittäin vähän tekemistä aivotoiminnan kanssa. Kuten kirjoittajan esittelyssäkin lukee, “asiathan eivät aina ole niin mustavalkoisia” 😉

  2. Tapsa

    Jostain syystä ne machomiehet ja tyttönaiset (jotka siis eivät etsi kaltaistaan vaan vastakohtaansa) löydettyään toisensa eivät sitten kuitenkaan vietä aikaansa toistensa seurassa. Tuntemissani pariskunnissa miehet viettävät paljon aikaa töissä ja töiden ulkopuolella kavereiden kanssa, harrastuksissa, baareissa, salilla… – kaltaistensa kanssa. Ja ne tyttönaiset taas viettävät aikaansa muiden tyttönaisten kanssa shoppaillen, “etsien itseään”, joogassa, kampaajalla, gallerioissa, pilateksessa, Tallinnassa jne.
    Kakkostyypin pariskunnat taas tuntuvat viettävän aikaansa yhdessä. Ehkä sitä sitten kuitenkin viihtyy paremmin kaltaistensa kanssa. Avoimeksi jää enää, miksi ykköstyypin ihmiset hakeutuvat parisuhteisiin.


Post a new comment