ruma

Ei, et ole liian ruma deittaillaksesi

Länsimaisden kulttuureimme mukaan emme kelpaa seillaisina joina med olemme. Huono itsetunto on hyvä liikeidea monelle yritykselle jotka haluavat myydä turhia tuotteita. Nämä yritykset saavat sinut uskomaan, että sinun on käytettävä monta sataa euroa ulkonäköösi ja että sinun on päivitettävä vaatekaappisi aina kun sesonki vaihtuu jos et halua olla ruma ja epämoderni.

Ehkä olet jopa sanonut itsellesi että “teet sen itsesi vuoksi”, sillä kyllähän me voimme paremmin kun tunnemme olomme kauniiksi? Mutta kuka päätti mikä on kaunista? Samat yritykset kuin ne, joiden liikeidea on saada meidät uskomaan että emme koskaan kelpaa ja ole riitävät kauniita ja hyviä, jne. Deittisovellus Tinderin liikeidea perustuu esimerkiksi “hot or not” -periaatteeseen. Pyyhkäise oikealle (kyllä) tai vasemmalle (ei) muutaman kuvan perusteella. Usein ei jää katsomaan profiileja kauan ja valitsee siis vain muutamassa sekunnissa tykkääkö henkilöstä vai ei. 

Voi siis tuntua masentavalta deittailla jos ei ole “oikeaa” ulkonäköä, siis ulkonäköä joka länsimaisten ihanteiden mukaan on kaunis. Miten voi edes saada mahdollisuuden näyttää kuinka mahtava on, jos ei edes pääse ensimmäisille treffeille. Silloin on helppo antaa periksi. Olen kuitenkin varma siitä, että itse ulkonäkö ei ole ongelma. Uskon että huono itsetunto on usein syy, mutta usko kun minä sanon: et ole liian ruma tai lihava deittaillaksesi. 

On olemassa vaikka kuinka monta henkilöä joilla ei ole klassista “kaunista” ulkonäköä joilla on onnellisia rakkaussuhteita tai jotka ovat hyviä flirttailemaan. He ovat sosiaalisia eikä heillä ole ongelmia löytää deittejä. On myös olemassa henkilöitä jotka ovat kauniita (ihanteidemme mukaan), mutta joilla on suuria vaikeuksia deittailussa. He voivat olla epävarmoja tai ujoja, eikä uskalla päästää henkilöitä lähelleen. Olemme varmaan kaikki tavanneet näitä henkilöitä ja he uskovat usein että he eivät ole hyvännäköisiä; he voivat esimerkiksi tehdä kauneusleikkauksia tai laihtua monta kiloa, mutta huonon itsetunnon takia he eivät ole mielestään kauniita.

Vinkkini on, että käyttää rahansa ja energiansa asioihin joista voi hyvin ja joiden avulla kasvaa ihmisenä, sen sijaan että tuhlaisi rahansa ulkonäköönsä. Oikeasti. Jos pitää ulkonäköään syynä siihen, että on sinkku, tekee itsestään uhrin ja kuka haluaisi seurustella sen tyypin kanssa?

Olet ehkä ylipainoinen ja sinulla on ehkä selluliittä tai hiusraja joka on taaempana kuin pari vuotta sitten, mutta voit silti tavata henkilön joka rakastaa sinua sinuna.

Ajattele henkilöitä jotka ovat läheisiä sinulle ja mielestäsi kauniita. Ovatko he “klassisia kaunottaria” vai onko heissä jotain muuta joka herättää huomiosi? Sillä itsetunto näkyy myös ulospäin ja voi tehdä henkilöistä kauniita; kauneus tulee sisältäpäin ja niin myös rumuus. Älä ole uhri, sillä ei, et ole liian ruma tai paksu löytääksesi elämäsi rakkauden.

Minä lupaan, lupaan, lupaan sen.

 

Jokainen vartalo ja ihminen on ainutlaatuinen. Älä anna kenenkään saada sinut uskomaan ettet kelpaa sellaisena kuin olet.

dating


There are no comments

Add yours