maxresdefault-1050×591

Älä ylistä deittiäsi liian paljon

Ujona 13-vuotiaana vietin paljon aikaa vaaleanpunaisessa huoneessani selaten koulukatalogiani. Tutkin tarkkaan jokaisen luokan luokkakuvaa. Tutkin mitä vaatteita suosituilla tytöillä oli ja yritin kopioida heidän tyylejään. Mutta tutkin vielä tarkemmin poikia. Piirsin sydämiä heidän, joista pidin eniten, kasvojen ympärille. Kirjoitin välillä “söpö”, “wow!” tai “unelmapoikani”. Minä ja kaverini olimme rakastuneita muutamaan vanhempaan poikaan. Kun istuimme koulussa näiden poikien lähellä yritimme analysoida heidän käytöstään: “hymyilikö Erkki kasilta mulle?”. Jos joku näistä pojista sanoi jotain meille (pummasi esimerkiksi tupakkaa) olimme iloisia monta päivää sen jälkeen. He olivat jumalia ja me ihailimme heitä.

 

Tämä haaveilu ja idolisointi on valitettavasti seurannut minua aikuiseen ikään. Kuvittelen usein että joku henkilö on tietynlainen ja kun hän ei olekaan kuten kuvittelin hänen olevan, petyn. Tämä henkilö voi joskus olla joku jota en edes tunne, mutta joka vaikuttaa täydelliseltä ja silloin mielikuvitukseni alkaa laukkaamaan. Jopa ennen ensimmäisiä treffejämme olen jo suunnitellut yhteisen elämän hänen kanssaan.

Tämä tapahtui minulle äskettäin kun olin treffeillä. Istuimme baarin terassilla viltin alla ja pussailimme, se oli todella romanttista. Mutta käsi sydämellä olin juonut pari lasia enemmän kuin yleensä, joten harkintakykyni ei ehkä ollut parhaimmillaan… Kun baari meni kiinni vaihdoimme numeroita ja menimme eri teitä. Puhuin hänestä koko viikon kaikken kanssa, jopa äidilleni (!) sillä hän tuntui “oikealta”(?!). Kun menimme toisille treffeille olin niin hermostunut että tärisin. Kaiken täytyi olla täydellistä! Mutta arvaatte varmaan mitä tapahtui kun näin hänet. En tuntenut  m i t ä ä n  ja hän ei ollut läheskään yhtä ihana kuin muistin. Jos minulla ei olisi ollut niin korkeat odotukset en olisi pettynyt yhtä paljon.

Toinen suuri riski liian korkeilla odotuksilla on se, että vähentää itseään samalla. Niinhän käy helposti kun on kiinnostunut henkilöstä – näkee hänet täydellisenä. Kaikki mitä hän sanoo on hauskaa ja kiinnostavaa. Ei usko että on olemassa ihmisiä jotka eivät näe kuinka TÄYDELLINEN hän on. Miten hän voi edes olla sinkku?

Jos on nämä ajatukset henkilöstä voi olla vaikeaa aloittaa suhdetta. Kukaan ei halua olla yhdessä henkilön kanssa joka palvoo ja ylistää. Ei, yritä sen sijaan nähdä hänet hänenä – tavallisena ihmisenä jolla on myös huonoja puolia.

 

Girl with halo over head

dating


There are no comments

Add yours