bef09e2fd5cf00bcb234fdf71ffcf4ae

Voiko olla rakastunut moneen henkilöön samaan aikaan?

Voimme rakastaa lapsiamme, sisaruksiamme ja vanhempiamme yhtä paljon ja meillä voi olla monta parasta ystävää. Jos joku pakottaisi minut valitsemaan vain yhden kavereistani jonka kanssa saisin olla loppuelämäni, en tietäisi mitä tehdä. Kumppanin valinnassa meidän on tehtävä juuri se. 

Olen varma että voi saada tunteita monta eri henkilöä kohtaan samaan aikaan – kysymys kuuluu jos valitsemme reagoida näihin tunteisiin. Olemme oppineet että meidän on löydettävä kumppani jonka kanssa olemme onnellisia loppuelämämme. Yhteiskunnassamme nämä arvot ovat niin vahvat ettemme edes mieti niitä niin paljon. Kutsumme henkilöitä eri nimillä jotka seuraavat kaikkia tunteitaan aina: pettäjiä, huijareita, valehtelijoita, jne. Joku joka rikkoo perheitä ja aiheuttaa kipua kaikille. Eli “sikoja”. Jos yksi pettää on olemassa toinen jota petetään.

Jos voisimme ymmärtää että rakkautta on olemassa monelle eri henkilölle, ja jos meidän ei tekisi mieli omistaa ja kontroloida toisia, harvempi pari ehkä eroisi? Jos eläisimme avoimissa suhteissa useampi suhde ehkä kestäisi kauemmin?

Mitä mieltä te olette? Utopia vai tulevaisuus?

9ca3c6df22317e98d5a296f0741b6bd7

dating


There are 2 comments

Add yours
  1. Trombi

    On vähän kiinni siitä mikä kenenkin mielestä on rakkautta. Rakkautta on esim. vanhempien rakkaus lapseen. Parisuhde ei ole ainoa rakkauden muoto. Se on vain yksi muoto monen muun joukossa, vaikka kaikki haluaa siitä huutaa…

  2. Jussi

    Niin, mitä on “pyyteetön” rakkaus tänä päivänä ?? Tuntuu että oikea rakkaus on kadonnut. Jos katsotaan vaikka 20 vuotta taaksepäin, niin rakkaus oli aivan toista kuin nykyään. Rakkaus on sanan helinää, ei tarkoiteta sitä mitä sanotaan, joka on sääli. Oikea rakkaus on tunnetta, luottamusta ja ennen kaikkea kykyä oikeasti välittää toisesta.


Post a new comment