jul

Perheen muodostama?

Joulu on pyhä jonka moni viettää perheen kanssa. Kaikille joulu ei kuitenkaan tarkoita rauhaa ja harmoniaa. Perheissä joissa riidellään paljon, joulu voi herättää eloon monta rankkaa muistoa. Vaikuttaako huonot suhteet perheen kanssa myös tapaamme deittailla ja käsityksiimme suhteista?

Kuuntelin viime viikolla dokumenttia naisesta joka varttui ilman isää. Kun hän syntyi, hänen isänsä oli jättänyt hänen äitinsä ja lopetti yhteydenpidon heihin. Tämä nainen ja hänen sisaruksensa olivat vanhempina yrittäneet saada yhteyden isäänsä, mutta hän ei vastannut koskaan heille.

Vartuin itse toimivassa perheessä ja siksi minun on todella vaikea kuvitella miltä tuntuu  varttua perheessä jossa riidellään paljon eikä tulla toimeen. Nainen dokumentissa kertoi, että hän oli koko elämänsä tuntenut olonsa hylätyksi. Vaikka hän ja hänen sisaruksensa ymmärsivät, että heidän äitinsä oikeastaan oli se joka oli hylätty ja jätetty, he tunsivat myös olonsa hylätyiksi.

Isän katoaminen vaikutti tyttärien näkemykseen rakkaussuhteisiin. Heidän lapsuudessaan ei ollut ollut miesesikuvaa ja siksi he saivat mielestään väärän näkemyksen miehistä. Heidän maailmassaan miehiin ei nimittäin voinut luottaa. Miehen hylkäävät ennemmin tai myöhemmin. Tämän takia heillä oli kaksi strategiaa:

  1. He tekevät kaiken poikaystäviensä vuoksi, niin etteivät he halua erota.
  2. He ovat aina varuillaan, myös suhteissa, eivätkä anna kumppaniensa tulla liian lähelle, niin ettei tuntuisi liian rankalta jos hän katoaisi. Kolmas vaihtoehto oli ettei seurustelisi, sillä silloin tarvitsisi kokea eroa.

Mutta suhteiden päätyttyä, nämä naisen totesivat usein etteivät nämä strategiat toimineet jos halusi saada toimivan ja syvän suhteen. Heidän oli kuitenkin vaikea muuttaa käyttäytymistään.

Tiedän että monet näin joulun alla, hyvässä ja pahassa, miettivät paljon perhettä ja sukua. Mitä kokemuksia teillä on? Miten perhesiteesi ovat vaikuttaneet deittailuusi ja suhteisiisi?

Hyvää Joulua!

 

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours