xxjusl-1050×525

Onko ok feikata?

Kun opiskelin ensimmäistä vuotta journalistiikka luennoitsijamme sanoi meille luennolla:
– Käsi ylös kaikki jotka identifioitte itsenne toimittajiksi.
Ei melkein kukaan meistä viitannut.
– Siinä tapauksessa on aika että alatte nähdä itsenne journalisteina! Luennoitsija sanoi ankarasti.

Hän oli tietenkin oikeassa. Jos emme usko itse itseemme, miksi joku muu uskoisi? Niin kovalla alalla et saa töitä jos et itse uskalla tehdä aloitteita. Mutta minä, ujona 22-vuotiaana, olin epäileväinen – miten minä pystyisin teeskentelemään ammattilaista toimittajaa ilman että kukaan huomaisi etten oikeasti ollut?

Kun kaksi vuotta myöhemmin sain ensimmäisen työni lehdessä, olin ikionnellinen, mutta myös todella epävarma uudessa roolissani toimittajana. En myöskään näyttänyt niin vanhalta ja moni luuli että olin teini-ikäinen. Saadakseni jonkinlaisen itseluottamuksen, sanoin itselleni että oli aika feikata; “fake it till you make it”. Vaihdoin myös lenkkarit “aikuisempiin” kenkiin niin että näyttäisin vanhemmalta.

Kun näin jälkikäteen ajattelen niitä aikoja, hymyilen itsekseni, sillä en tunnista itseäni ollenkaan. Tänään pukeudun mukaviin treenivaatteisiin ja lenkkareihin melkein kokoajan, koska viihdyn niissä vaatteissa. Olen rento työroolissani enkä siksi tarvitse ekstra asioita ja feikata tunteakseni oloni varmemmaksi. Voin kuitenkin pukeutua erilaisiin vaatteisiin esimerkiksi kokoukseen, haastatteluun tai treffeille, jos olen hermostunut. Tarvitsen silloin “suojan” tunteakseni oloni varmemmaksi. 

Samalla tavalla kuin “loin itseni” toimittajaksi monta vuotta sitten, vaikken tuntenut olevani toimittaja, sinä voit “luoda itsesi” henkilöksi joka on todella hyvä deittailija.

Et ehkä ole mielestäsi niin varma deittitilanteissa, mutta muista että voimme itse vaikuttaa ajatuksiimme ja asenteisiimme todella paljon. Kun olet ollut monilla treffeillä, et lopulta enää ole niin hermostunut treffeillä. Voit jopa nauttia deittailusta ja flirttailusta. Voimme muuttaa sitä, minkälaisia olemme ja luomme uuden minän joka päivä. Tarvitset ehkä “valeasun” suoriutuaksesi ensimmäisistä treffeistä ja voidaksesi rentoutua. Mieti miten pukeutuisit siinä tapauksessa ja jos esimerkiksi haluat että treffit ovat paikassa jossa tunnet olosi varmaksi – ”Whatever Gets You thru the Night” (mainitakseni ilmauksen jota toistan usein itselleni ja joka näköjään on John Lennonin kirjoittama lauluteksti…). Mutta nyt ajankohtaisempi ilmaus on varmaan: ”Whatever Gets You thru the date”.

allt kommer bli ok

Onko sinulla vinkkejä miten jännistä tilanteista voi selvitä? Kommentoi!

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. Ritva Laine

    Mielestäni persoonallisuutta ei voi uskottavasti vaihtaa!
    Koska se liittyy ihmisen sisäiseen olemukseen,joka on syvällä.
    Trendien mukaan voi mennä ja koittaa,jos olisinkin “tällainen” persoona nyt.Mutta juuret persoonalle ovat syvällä. Eli hiukan luonne ja persoona mielestäni melko sama asia.
    Persoonaa muille voi tietenkin yrittää muuttaa trendin mukaan. Mutta siinä on sidoksissa ihmisen omaan identtiteettiin mielestäni,joka valuu mukaan aina kuitenkin yrittäessä muuttaa persoonaansa! Tätä mieltä olen en voi tietää tietenkään,onko kenelläkään lopullista oikeaa vastausta? -Ippa


Post a new comment