dress-girl-silent-thinking-favim.com-2646171 (1)

“Olenko hirveä jos haluan jättää hänet hänen elämäntapansa takia?”

Hei
!
Minä ja poikaystäväni olemme olleet yhdessä kolme vuotta ja asuneet yhdessä 2 1/2 vuotta. Olen aina ajatellut että hän on se jonka kanssa haluan viettää loppuelämäni, vuosi sitten sanoin etten koskaan jätä häntä, mutta nyt kaikki tuntuu väärältä. 

Poikaystäväni on todella kiltti ja kohtelee minua tosi hyvin. Kaipaan silti motivaatiota, jota minulla on, mutta joka puuttuu häneltä. Hän on työtön eikä tiedä minä hän haluaa tehdä elämässään ja hän istuu enimmäkseen vain tietokoneen edessä ja käy välillä salilla. Ajattelen koko ajan että tämä ei ole elämä jota haluan elää, mutta en halua että eroamme sillä rakastan häntä henkilönä, en hänen elämäänsä. Olen suunnitellut että muuttaisin niin että saisin tilaa ja aikaa miettiä mitä tunnen. Olenko hirveä jos jätän hänet hänen elämäntapansa takia?

Yt., 
Ymmällään oleva

HÅKAN VASTAA:

Hei

Ymmärrän että tuntuu rankalta jättää henkilö jota mielestään rakastaa. Kirjoitat että rakastat häntä henkilönä, mutta et hänen elämäänsä.

Monella parilla suhteen romanttinen vaihe, eli rakastuminen, kestää muutamasta kuukaudesta pariin, kolmeen vuoteen. Silloin olemme suvaitsevaisimpia ja “kestämme” kumppanimme virheitä paremmin. Kaikki hyvät puolet painavat enemmän. Voimme jopa pitää ominaisuuksista joista yleensä emme pidä tai joista ärsyynnymme ja puolustamme kumppaniamme kun toiset kyseenalaistavat häntä. Seuraavassa vaiheessa “selkenemme” rakastumisen huumasta ja heräämme uuteen aamuun jossa näemme kumppanimme toisella tavalla. Illuusiomme suhteesta josta unelmoimme ei vastaakaan todellisuutta ja alamme kyseenalaistaa suhdettamme. Jätämme yleensä vastuun kumppanillemme ja ajattelemme että jos hän muuttuu, suhde alkaa toimimaan taas. Tässä vaiheessa keskitymme siis omiin tarpeisiimme. Kumppanimme puolet ja ominaisuudet joista ennen pidimme, ärsyttävät meitä nyt. Lukemastani saan käsityksen että sinä olet tässä vaiheessa nyt.

Mieti mistä ominaisuuksista pidät kumppanissasi ja joiden takia rakastat häntä. Mieti myös mikä mielestäsi toimii hyvin suhteessanne ja mikä toimii huonosti. Ongelmat ovat yleensä näkyvämpiä kuin hyvät puolet. Mitä haluat suhteestanne? Sinusta ehkä tuntuu kuin kumppanisi ei näe sinua tai että et ole tärkeä hänelle kun hän istuu tietokoneensa edessä tai menee salille – mitkä ovat sinun tarpeesi silloin? Kun kysyt itseltäsi näitä kysymyksiä, kerro kumppanillesi mitkä vastauksesi ovat. Näin hän voi ymmärtää mitä tunnet ja ajattelet. Hän ehkä huomaa että olet epävarma hänestä ja suhteestanne tai sitten hän ei huomaa mitään. Kukaan ei voi lukea ajatuksia ja suhteissa on tärkeää olla rehellinen ja puhua tunteista ja ajatuksista. Voimme usein saada vastauksia kysymyksiin joita emme ollenkaan odottaneet. Kun olemme selkeämpiä toisillemme, suhde muuttuu. Se riittää monta kertaa kun haluaa että omat tarpeet tulevat tyydytetyiksi.

Lykkyä tykö,
Håkan

dating


There are no comments

Add yours