8

Milloin olemme “exclusive”?

Moni pari joutuu jossain vaiheessa vastaamaan kysymykseen: “missä/mitä me olemme? Tapailemmeko myös toisia henkilöitä – vai olemmeko ns. exclusive?”

Joillekin nämä kysymykset voivat ilmaantua jo muutaman viikon seurustelun jälkeen ja toisille muutaman kuukauden ja nämä ajatuksetja kysymykset voivat hermostuttaa ja siksi haluaa tehdä jotain niille heti! Samaan aikaan voi olla todella vaikea kysyä näitä kysymyksiä ja puhua niistä. Voi pelätä että pilaa suhteen jos hän jonka kanssa seurustelee ei ajattele samoin suhteesta. Tai ei itse ole varma mitä haluaa.

Joka tapauksessa tuntuu usein hyvältä kun on puhunut siitä missä vaiheessa suhde on. Minusta on parempi saada huono vastaus kuin ei yhtään vastausta ja tämän takia minä haluan yleensä aika aikaisin puhua tästä uudessa suhteessa. Täytyy tietenkin “lukea” tilannetta ennen kuin alkaa puhua näistä kysymyksistä ja yrittää nähdä jos toinen haluaa puhua niistä. MUTTA, ja tämä “mutta” on todella tärkeä, jos molempien mielestä tuntuu että on oikea aika puhua suhteesta, ei mielestäni kannata lykätä sitä liian kauan. Jos molempien mielestä “tykkään hengata kanssasi enkä tunne että haluan pussailla toisten kanssa ja haluan tietää mitä meistä voisi tulla” – siinä tapauksessa go for it! Vaikeinta on jos jompikumpi ei tiedä mitä haluaa. Silloin tästä keskustelusta voi tulla oikein vaikea.

Mitä siis teet jos mietit näitä kysymyksiä, muttet oikein tiedä miten puhuisit niistä?

  1. Aloita päättämällä mitä SINÄ haluat ja mitä tunnet. Se helpottaa paljon. Muista myös että tunteet eivät ole “vääriä” – jos tunnet tietyllä tavalla nyt, sinulla on oikeus tuntea niin. Ota itsesi ja tunteesi tosissasi.
  2. Jos olet todella hermostunut ja uskot ettei seurustelukumppanisi halua puhua tästä, voit kirjoittaa ylös mitä haluat tietää.
  3. Jos lykkäät usein hankalia ja vaikeita asioita, voi olla hyvä päättää etukäteen milloin haluat puhua tästä. Mieluiten rennossa paikassa ilman häiritseviä tekijöitä.
  4. Vältä alkoholi. Vaikka voikin tuntua että haluat rentoutua parilla lasia viiniä, on olemassa riski että sanot jotain jota kadut seuraavana aamuna.
  5. Yritä olla tekemättä liian suurta numeroa. Voi riittää että sanot vain “tykkään sinun kanssa olemisesta tosi paljon ja haluan vain sanoa että en halua tapailla muita juuri nyt…”
  6. Muista kuunnella mitä kumppanisi sanoo. Joskus voimme olla niin keskittyneitä siihen mitä haluamme kuulla, ettemme kuule mitä toinen oikeasti sanoo. Tai alamme puhua muusta heti kun tilanne tuntuu vaikealta. Muista että ansaitset suoran vastauksen. Älä tyydy huonoihin tekosyihin kuten “meillähän on kaikki hyvin nyt”, se ei ole vastus henkilölle joka on rakastunut ja haluaa ottaa seuraavan askeleen suhteessa.

Lykkyä tykö!

7

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. Nicholas

    Am in here in search of a serious and reliable relationship. But am the shy type and finds it difficult to open up my feelings to a lady that interest me.


Post a new comment