naetdejting

Miksi valehdella – pelkääkö ettei kelpaa?

-Voitko näyttää henkkarisi?

Ei, kaverini ei ole töissä Alkossa eikä rajalla. Hän on sosionomi. Mutta hänen deittinsä ei ollut yhtään kuten hän oli kuvaillut itseään. Hän ei todellakaan näyttänyt 35-vuotiaalta, kuten hän oli sanonut. Hetken keskustelun jälkeen hän näytti lopulta ajokorttinsa. Eikä hän ollut 35, vaan 44.

-Oletko vihainen? deitti kysyi. Heti perään hän kysyi jos kaverini halusi että he menisivät hänen luokseen.

Se että kaverini on sosionomi on ehkä tehnyt hänestä kovemman ja se että hän on todella utelias ovat varmaan kaksi syytä miksi hän päätti mennä sen miehen luo. “Mikä tyyppi tämä oikein oli?” Kun hänen nimensä ei täsmännyt nimeen joka luki hänen ovessaan, eikä hän pystynyt selittämään miksi, kaverini sai tarpeeksi. Tarvitseeko minun sanoa etteivät he tavanneet koskaan enää.

Miten tavallista tämänlainen käytös on? Sitä voi ilmaantua useammin kuin uskomme. Monet lukijat, itseasiassa ainoastaan naisia, ovat lähettäneet minulle uskomattomia tarinoita. Esimerkiksi deiteistä jotka ovat “unohtaneet” kertoa että he ovat naimisissa, tai ovat valehdelleet iästään tai hyväpalkkaisesta työstään jota ei oikeasti ole. Se, että kuvailee itseään parempana kuin on, on yksi asia. Mutta se, että valehtelee perustiedoista (kuten ikä, työ, jne.), on mielestäni käsittämätöntä. Miten siitä tilanteesta voi päästä kun hän jonka kanssa on treffeillä saa tietää että on valehdellut?

Suutun ihmisille jotka valehtelevat, mutta humanisti minussa on myös surullinen. Se, että on olemassa ihmisiä joiden mielestä heidän on pakko valehdella itsestään on mielestäni todella tylsää. Se voi ehkä johtua siitä, että pelkää ettei kelpaa. Tähän pelkoon voi olla aihetta. Tänään meillä on niin korkeita vaatimuksia mahdolliselle kumppanille, että hänen on oltava lähes täydellinen. Tai sitten meillä on liian korkeita odotuksia itsellemme. “Hauska” puoli esimerkissäni kaveristani tämän kirjoituksen alussa on, että hän voisi hyvin seurustella 44-vuotiaan kanssa. Tämän miehen ei olisi siis tarvinnut valehdella.

Kun joku valehtelee sinulle, itsetuntosi tai -luottamuksesi voi kärsiä. Happy Pancake haluaa että deittailu on hauskaa ja turvallista. Sen takia kaikki profiilit tarkastetaan ja jäseet jotka eivät käyttäydy kunnolla, suljetaan sivulta. On kuitenkin aina olemassa ihmisiä jotka eivät ole rehellisiä ja jotka väärinkäyttävät netin anonymiteettiä. Tämä ilmiö löytyy myös yhteiskunnan muissa paikoissa. Meidän kaikkien on tehtävä jotain paremman nettideitti-ilmapiirin eteen!

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours